Vikten av rengöring torkventilationsfiberfällan

En ren torktumlare vent fiberfällan är så viktigt eftersom den inte bara leda till ökad effektivitet i torktumlaren, men kommer också att förhindra någon form av brandrisk i ditt hem.

Lägre effektivitet, när det finns så mycket ludd, har torken arbeta mycket hårdare än vanligt, och så småningom arbeta mycket hårdare än det gjordes för att fungera. Som man kan tro, orsakar detta också torken fungerar mindre effektivt. Det tar längre tid för kläder att torka, och torken värms upp till en högre temperatur.

Brandrisk

Uppbyggnaden av ludd i torktumlaren lint fällan och torktumlaren ventilationsslangen är den största brandfara du har i ditt hem. I själva verket, brandmän säger att den vanligaste typen av hus bränder de slåss är tork bränder som orsakats av lint uppbyggd. Även shorts och hög belastning på de elektriska komponenterna orsaka vissa av tork bränder, är den bakomliggande orsaken till dessa problem en ansamling av ludd i torktumlaren, särskilt i ventilations och fiberfällan.

Hur du kan rengöra Vent Trap, Det är i allmänhet mycket lätt att ta bort ludd fälla och ta bort ludd. Varje månad eller två, bör du rengör den med en mjuk borste och diskmedel, speciellt om du använder sköljmedel ark. Dessa ark kan helt stänga upp nätet i fiberfällan.