is dammen avlägsnande och förebyggande

Du kanske har märkt långa istappar som hänger från dina rännor, men du kanske inte har insett betydelsen av den skada de orsakar. Istappar är en av de första varningstecken på is dammar på ditt tak. Läs vidare för att upptäcka vad is dammar är, hur de bildas och de bästa metoderna för att ta bort dem säkert.

Vad är en Ice Dam?

ämnen

En is-dammen är en vägg av is som bildas vid kanten av taket, vanligtvis vid rännorna eller bjälklaget, med vatten pooling bakom den. Detta vatten har potential att läcka in i ditt hem och orsaka skador på väggar, tak, isolering och andra områden.

Vad orsakar Ice Dammar?

Is dammar orsakas av en kombination av kraftiga snöfall och felaktig vinden ventilation. Dålig ventilation kan leda till en ojämn fördelning av värme i vinden som orsakar snö på taket smälter ojämnt, även när utomhustemperaturen är under fryspunkten. När det första lagret av snö på taket börjar smälta, kör ner ditt tak under kallare lager tills den når en unwarmed sektion som soffits, dalar eller rännor. Det börjar sedan att frysa igen. Denna process av upptining och omfrysning är vad som orsakar en is dammen,. Hur tar jag bort en befintlig is Dam,? Om du inte har know-how, ta bort en is dammen kan vara ganska farligt. Förr i tiden var det vanligt att dra rännorna utanför huset, som var väl avsedda men fel. Ta bort rännor orsakat betydande skador på tak- och rännor system, och sedan när snön smälte sjönk intill husets fundament och även orsakade källare till översvämning,. Observera att isen dammen avlägsnande kan riskera allvarliga personskador och skador på taket om det inte görs ordentligt. Aldrig gå på en snötäckt tak och se om du använder en stege som du följer rätt säkerhetsförfaranden,. Ta bort snö från taket kommer att eliminera den viktigaste ingrediensen nödvändig för bildandet av en annan is dammen. Med hjälp av ett tak rake och tryck kvast, ta bort snön genom att försiktigt dra ner lutningen på taklinjen. (Dra aldrig snö horiziontally över taket eller det kan avbryta bältros och orsaka andra skador.) Sedan försiktigt nagga en kanal genom isen dammen så att vattnet ska kunna rinna igenom. Se till att du slutar kanalen när du närmar dig takläggning. Det är inte nödvändigt att ta bort all is i rännorna eller isen dammen själv – om du tar bort snö från taket, kommer isen smälter när temperaturen stiger.

Hur kan jag förhindra Ice Dammar i framtiden,? Rengöring av rännor på ditt hem kan förhindra is dammar uppstår snabbt, men det är inte en fullständig lösning. Rännor kommer att ta på yttertemperaturen och i vissa fall kommer att vara full av fryst skräp, vilket gör att smälta vattnet refreeze när flyter in i rännorna,. Korrekt vinden ventilation och isolering är det bästa sättet att förhindra is dammar. Den vanliga rekommendationen för god ventilation är en kvadratfot av ventilations per 150 fötter vinden golvyta, men varje klimat och region kan ha sina egna rekommendationer så kontakta en lokal isoleringsföretag nära dig för exakta siffror. Om du har små louvered ventiler (även känd som gavel ventiler) i vardera änden av vinden, kan du antingen ersätta dem med större ventiler eller installera en elektrisk vent fläkt över insidan av dem. Dessa speciella fläktar arbetar oftast på en termostat och kommer att dra utanför luft i vinden för att hålla temperaturen inne konsekvent, vilket förhindrar den ojämna smältning och omfrysning av snö och is.