installera kök glas kakel på gips

Kök glasplattor ger en levande och färgstark touch till köket, speciellt när den används mellan skåpen. Sådana plattor är lätta att rengöra, och det bästa är att textur göra köket ser mer välkomnande.

Det finns ett stort utbud av glasplattor att välja mellan, som målat glas och mosaik. Det finns dock några saker att tänka på när du installerar glasplattor: se till att du använder ett tätskikt membran innan mortel och även notera att tunn uppsättning ger ett bättre utseende jämfört med den av mastix.

Steg 1 – Rengör appliceringsytan

Ta bort eventuella hinder i närheten av arbetsområdet. Se till att området saknar fett och lösa bitar. Säkerställa att beläggningen är torr, stabil och fuktfri.

Steg två – Mät Surface

Mät ytan med hjälp av ett måttband. Hitta mitten av väggen. Torr passar dina brickor och markera ett par riktlinjer som använder hjälp av en nivå. Göra både horisontella och vertikala linjer som passerar genom centrum av väggen. Om du vill experimentera, försöka placera brickor diagonalt i en vinkel på 45 grader. Du kan göra plattorna unik genom handmålning eller ens fråga familjemedlemmarna att lämna sina handavtryck på ett par plattor.

Steg 3 – Tunn Set Ansökan

Läs tillverkarens anvisningar innan blanda tunna set, och följ instruktionerna. Konsistensen ska vara tjock och krämig. Använd alltid vit tunn uppsättning för glasplattor. Använda den platta sidan av din murslev, applicera tunn uppsättning på ytan du avsikt att kakel. Applicera på det område som täcker bara några plattor, se till att den tunna uppsättningen inte torka innan du avslutar kakel. Sedan, med hjälp av skårade området, platta tunna set.

Steg 4 – Plattsättning

Därefter platta topparna som skapats av tandspackel för att skapa en slät yta. Detta hjälper till att minimera luftfickorna. Behöver inte platta till tjockleken på det tunna uppsättningen. Notera att syftet med denna process är att jämna ut den tunna uppsättningen och inte för att minska dess tjocklek.

Steg 5 – Fogning

Placera brickan i tunna set och i linje med de riktlinjer. Tryck försiktigt med handen för att säkerställa efterlevnaden av tunna set. Se till att det ligger i linje jämnt. Lägg extra tryck genom att knacka med en hammare på en trä stryk blocket.

Upprepa steg 3 och 4 för resten av plattorna. Se till att plattorna är inriktade i enlighet med riktlinjerna. Efter att ha avslutat plattsättning, låt plattorna härda under en period av minst 24 timmar.

Kontrollera med tillverkaren om vilken typ av injekteringsbruk som är lämplig för de brickor du har valt och blanda bruket enligt tillverkarens anvisningar. Användning av en gummi injekteringsbruk flyta, tillämpa injekteringsbruk på brickor i en vinkel på 45 grader. Säkerställa att det inte finns några luftfickor däremellan och skrapa ut överflödigt med hjälp av en gummi flottör med en vinkel på 90 grader. Låt injekteringsbruk inställd under ca 20 minuter. Med hjälp av en fuktig svamp, skrubba bort överskottet fogmassa.

Låt murbruket härda under de närmaste 24 timmarna och avsluta genom diktning kanterna där brickan möter väggen.