hur man använder granit färg på ytor utomhus

Att använda sig av granit färg är ett bra sätt att skapa en annan struktur på vilken yta som helst på vilken den appliceras. Genom att förstå processen att tillämpa det på rätt sätt, kan du vara säker på att du får det resultat som du önskar.

Samla all utrustning du behöver för att slutföra uppgiften. Ta hänsyn till alla de ytor som du tänker täcka med granit färg och om du kommer att behöva använda en stege för att nå dem. Inspektera alla ytor för att bestämma deras skick och omfattningen av rengöring och rättelse arbete som krävs.

Steg 1 – Framställning

Var medveten om att områden som gångvägar kommer att kräva mer omfattande rengöring än väggar på grund av arten av deras användning. Få rätt rengöringslösning eller använd rätt metod beroende på vilket material på ytan är gjord av.

Steg 2 – Rengöring

Planera arbetet så att du kan genomföra det på en klar torr dag.

Steg 3 – Blanda och test Paint

Förbered yta att tillämpa granit färg genom grundlig rengöring med högtryckstvätt eller hink med såpvatten och en skurborste. Efter att den har rengjorts, skölj den med rent vatten innan du låter det naturligt torrt. Denna process kommer att sätta dig i stånd att märka några punkter där det krävs rättelse. Använd en spackel för att tillämpa spackle eller fyllmedel till några små hål eller defekter. Låt det torka i enlighet med instruktionerna innan du fortsätter.

Steg 4 – Teknik

En separat leverans av färg kristaller kan erhållas för att lägga till granit färg för att skapa en glittrande effekt som är särskilt effektiv på ytor utomhus. Om du är osäker på om du kommer att gilla resultatet, testa färgen först av sig själv på en skrot bit kartong eller en undanskymd del av en vägg. Blanda sedan en liten mängd färg kristaller med en liten mängd av färgen innan du testar den för att se hur det ser ut. Om du är nöjd med den senare, kan du hälla hela paketet av kristaller i färgen och rör om ordentligt innan du använder den.

Om du applicera färgen på flera olika ytor, börja med väggar innan det till alla banor eller gångvägar. Detta kommer att säkerställa att det kan lämnas till torr utan att störas, vilket skulle vara fallet om gångbanor är målade först. Använd maskeringstejp längs med någon kanter som kräver skydd, såsom längs rännor. Undvik att använda vanliga även stroke av rullen eller applicera färgen alltför tunt. Slumpmässiga mönster är bäst vid tillämpningen av denna typ av färg för att få ett bra resultat och det bör tillämpas tjockare än du skulle standardfärg. Det andra skiktet bör appliceras med en borste och bör också göras med slumpvisa penseldrag. Låt färgen torka i enlighet med instruktionerna, eller åtminstone 4 timmar.