hur man använder en alligator lopper

En alligator grensax är en elektrisk grensaxen som är utformad för att skära grenar så tjock som 4-inches. Till skillnad från manuella grensaxar, ger denna enhet enklare skärning av tunna eller tjocka grenar. Men det gör det har sina egna nackdelar. En alligator grensax är en elektrisk apparat, vilket innebär att den måste vara ansluten till en strömkälla när du klipper. I vissa fall kan sladden av komma i vägen och begränsa skäroperationen. Enheten är faktiskt en motorsåg med en grensaxen design. Till skillnad från traditionella motorsågar, betyder inte använda gas. Här är några steg att följa vid användning av en alligator lopper.

Ta bort oljelocket och tillämpa en bar och kedjeolja för att smörja enheten. Se till att ha ett rent område att arbeta med. Ta bort alla hinder som kan störa arbetet. Anslut enheten till en strömkälla. Använd en förlängningssladd om arbetsområdet är långt ifrån eluttaget. Håll enheten med båda armarna och köra den genom att trycka på två omkopplare. Om enheten fungerar smidigt, är det nu redo för skärning.

Steg 1 – Framställning

Kom ihåg att produkten är avsedd för att skära grenar och inte skära ner träd. Den är utformad för att skära trä som är högst 4-inches i diameter. Försök aldrig att skära något annat material som kan skada motorsågen på enheten.

Steg 2 – Gör en Cut

Inför varje kapning, se till att enheten körs med full hastighet. Håll enheten så hårt som möjligt och styra verktyget för att skära av grenar med hjälp av ett lätt tryck. Börja skära från toppen av grenen och arbeta verktyget ned eller från en logisk riktning tills grenen skärs.

Steg 3 – Smörj

Tänk på att inte skära för många grenar på en gång. Det är bäst att skära en gren efter den andra. Bara klippa en massa grenar när de är relativt tunn nog för grensaxen att skära. Ta inte bort verktyget när det inte körs med full hastighet. Ta det bara när grenen skärs och sågningsmekanismen körs med högsta hastighet.

Steg 4 – Rengör enheten efter användning

Kontrollera om spänningen på grenarna. Krökta tunga grenar kan fjädra tillbaka när man skär så stanna på en plats säker från fallande grenar som skärs. Säkerhet bör alltid prioriteras.

Var 10 minuters användning, smörj enheten med bar och kedjeolja. Detta bör också göras innan du använder apparaten igen. Smörj säkerställer att enheten fungerar effektivt vid alla tidpunkter.

Rengöra enheten varje efter användning. Öppna kedjan luckan och rengör eventuellt skräp instängd. Rengör ventilerna med en borste och använd en ren fuktig trasa och tvål för att rengöra ytorna av anordningen. Blötlägg inte verktyget i någon vätska.