felsökning en termostatblandare för dusch

En termostatblandare för dusch har en förinställd termostat som kommer att känna en dramatisk förändring i temperatur och rätta till det att undvika extremt höga temperaturer för användaren. Vissa termo duschar kommer även skära vattenkälla av när det finns ett problem upptäcks. Detta är kanske en av de bästa alternativen du kan installera i ditt badrum utan att behöva oroa sig för vattnet är för varmt eftersom insidan är en automatisk justerings som håller temperaturen genom att justera flödet av varje vattenförsörjningen. Ett sätt att ett termostatiskt system fungerar är att, till exempel, när vattentemperaturen börjar att gå ner, kommer systemet att minska flödet av kallt vatten för att balansera temperaturen. Samma gäller i flödes varmvatten så att skållning kan undvikas. Denna typ av termostatblandare för dusch är beroende av vatten tryck som skapas av det varma vattnet. Vissa problem uppstår och måste åtgärdas för att säkerställa en väl fungerande denna typ av duschar. Här är några sätt att felsöka problem med din termostatblandare dusch.

För att åtgärda detta, ventiler måste helt enkelt rengöras. Ta ventilerna och inspektera den. När kalkavlagringar från vattnet börja bygga upp och täppa till hela på dusch. På grund av detta, de tryckförändringar och det kan påverka regulatorn sensorer och resultatet är ineffektiv reglering av vattentemperaturen.

Steg 1 – Kontrollera Dirty Valves

Ventilen måste inspekteras eftersom ventilerna kan ha placerats i omvänt. Kontrollera om varmvattenförsörjningen korrekt dränering i den “heta” ventil och “kallt” vatten i den kalla ventilen. Detta problem kunde ha gjorts vid installationen. Se till att ventilerna är i rätt läge innan låta familjemedlemmar använda dusch.

Steg 2 – Kontrollera Omvänd vattenförsörjning

För att åtgärda detta, helt enkelt vända ventilen på rätt sätt.

Steg 3 – Kontrollera Möjlig Omvänd Montering av ventiler

Kontrollera om bristen på Vattentrycket i ett av inloppen. För att åtgärda detta har vattentrycket som skall fastställas. Du bruksanvisning kommer att ha denna information och kommer att vara beroende på modell och märke din termostatblandare dusch.

Steg 4 – Kontrollera vattentryck

Dusch kan bli blockerad av smuts och skräp. För att lösa detta, värme tillräckligt med vatten blöta hela dusch. Blanda en del varmt vatten en del vinäger i en hink och blöt igensatt dusch i det. Det kommer att hjälpa om du använder en mjuk borste på dusch för att lossa all smuts och skräp. Testa dusch efter. Observera att alla hål på huvudet släpper vatten. Om inte, hålla borsta tills alla hål inte är igensatta.

Steg 5 – Kontrollera duschhandtag

Kontrollera om ventiler kan inte ha korrekt kalibrerad. Kalibrera ventiler genom att titta in i din instruktionsbok. Kalibreringsteknik kommer att variera beroende på märke och modell.

Steg 6 – Kontrollera kalibrering av ventiler

Steg 7 – Kontrollera felaktiga Vatten Inställningar

Bara justera varmvattenberedare inställningar.