felsökning din motorsåg

En motorsåg är ett bra verktyg för kapning av trä som ska användas för värme och för att rensa pensel och små träd. Dessa sågar ger husägare en hel del kraft att göra mer arbete kring deras hem som de skulle behöva anställa andra att göra. Men lika stor som en motorsåg är, de kommer inte att utföra det sätt som de borde utan rutinunderhåll.

Underhåll av din motorsåg kommer att bidra till att förlänga livslängden på sågen samtidigt hålla den i sitt bästa skick. En motorsåg som inte fungerar bra är en farlig också. Slöa knivar eller en kedja som inte fungerar som det ska kommer att orsaka sågen inte fungerar och eventuellt orsaka allvarlig skada. Här är några steg att ta för att felsöka motorsåg.

Steg ett – Dra åt Chain

Du kanske märker att din kedja hängande av vallen. Detta händer ibland efter en hel del skärning. Kedjan kan sträcka eller baren kommer att slappna av. Använd en hylsnyckel för att lossa skruvarna som håller stången på kroppen av sågen. Skjut ut sågen att justera kedjan tillbaka på baren i en ombonad läge. Åt bulten efteråt.

Steg två – Koppla oljehålet

Det kan också vara ett problem med kedjan blir för varma. Om det är det kommer att röka och även orsaka brännmärken på träet. Den främsta orsaken till detta är att det hål som bar olja frigörs från är ansluten. Rengör hålet och rengör filtret under locket. Se till att du kan få ett flöde av olja.

Steg tre – Byt Bar

Titta längs baren på motorsågen och kontrollera märken och indrag. Detta orsakas av kedjan är alltför snäv, eller används när det är för tråkigt. Baren kommer att få spår i det som sedan kommer att orsaka kedjan att köra i en besvärlig sätt. Lossa de två skruvarna som håller stången på kroppen av motorsåg och ta bort stången. Ersätt med en ny och dra åt de två skruvarna.

Steg fyra – Förändring Tändstift

Om du märker att motorn inte är igång i full fart eller kör mycket grov och är svårt att starta, kommer tändstiftet behöver ändras. Använd ett tändstift uttag för att ta bort pluggen och ersätt med en ny.

Steg fem – Förändring luftrenare

När motorn börjar köra fast när det börjar gräva i trä eller går mycket grov, så ska du ändra luftrenaren. Detta innebär att motorn inte får en bra luft till gas förhållande. Du kommer att behöva ändra luftrenaren på sidan av motorsågen.