är en glidande glasdörr säkerhetsbygeln effektiv?

En glidande glasdörr säkerhet bar är en enkel anordning som är placerad i spåret av en glidande glasdörr för att förhindra den från att öppnas. Denna typ av säkerhet bar kan vanligtvis köpas från dörrtillverkaren, eller så kan du göra en från en träbit eller rör kapas till rätt storlek. Vissa mönster kan placeras på toppen av dörren (snarare än på golvet) för att förhindra barn från att öppna dörren.

När placeras på rätt sätt, bör en säkerhet bar stoppa en dörr från att glida öppen alls. I samband med dörrens lås, kommer baren effektivt förhindra rörelse. Rätt storlek för en stång av detta slag bör inte vara mer än 1 tum kortare än längden av spåret.

Placera en säkerhet bar på en högre upp position ger en högre säkerhet. Bar kilas högt upp så här, dock kan stötas ur sitt läge om någon bankar på dörren.

Om du har en hund, anser att hundar gillar att plocka upp pinnar. Välj en bar av tyngre metall, eller placera din trä bar upp högt ur hundens räckvidd så att han inte kan få bort det från sin säkra position.