interiör färgmatchning: att förstå grunderna

Interiör färgmatchning kan verka som en enorm inredning hemlighet, som är komplicerat att förstå, som tar år av träning för att bemästra. Det är inte sant. Med en förståelse för några grunderna, kan vem som helst vara redo att göra sin egen inredning. Ett exempel hela kommer vi att använda vinrött, grönt och grädde för förklaring.

Primära färger är just det. Den primära färgen som kommer att märkas i rummet när du promenera i. Detta kommer att vara den färg som du hittar i de största områdena i din inredning, såsom dina väggar, fönster inredning, möbler och stoppning. Så, med hjälp av våra exempelfärger, kommer den primära färgen vara vinrött. Du kan sedan välja hur du vill använda din sekundära färger.

primära färger

Din sekundära färgen är den färg som du kommer att använda för att framhäva den primära färgen, med hjälp av mycket mindre än den primära färgen runt i rummet. Använda grön som sekundär färg, skulle vi använda grön i kudde Shams eller vaser, mattor, lampskärmar, eller väggbonader.

sekundära färger

Tertiära färger är helt enkelt den tredje färgen du lägger till ett rum som ger det där extra pop, och du kommer att använda den här färgen sparsamt. I det här exemplet använder vi grädde som den tertiära färg. Du skulle använda grädde i små tillbehör som en liten dekorativ skål, en liten bildram, eller en liten mängd grädde färg som ingår i blomsterarrangemang.

tertiära Färger