installera centrala luft: 4 tips

Installera central luft är ett arbete som kräver viss kunskap om elektriska, mekaniska arbete samt värme- och kylsystem. Dessa 4 tips kommer att få dig iväg till en solid start.

Hyra en professionell entreprenör

Även om du kan försöka att göra en central air installationen själv, är det här jobbet bäst lämpad för en professionell. Det finns skäl för installation som kan vara bortom förmågan hos en nybörjare. För det första måste installationen uppfylla lokala och nationella bygg, elektriska och mekaniska normer och standarder. Köldmediehantering kräver EPA certifiering och högspännings elektriska ledningar kan orsaka allvarliga skador eller dödsfall utan ordentlig utbildning. Helt enkelt läsa installationsmanualen kan inte vara tillräckligt för att undvika problem. Det är bäst att lämna det här jobbet i händerna på en professionell.

Att välja rätt Central Air System

När du handlar för ett centralt luftsystemet du kommer att vilja överväga kostnaderna. Ett nytt system kan vara dyrare att en renoverad centrala luft enhet. Montering ett befintligt system med nyare delar kan också visa sig vara kostsamt, beroende på ålder av systemet och dess förenlighet med nyare delar. Att ha ett gammalt system bort och kasseras kommer att resultera i en avlägsnande och omhändertagande eller avgift miljöpåverkan. Fråga din entreprenör för råd om bästa passform för ditt hem och en kostnadsjämförelse mellan alternativen.

Att förstå hemmets kylbehov

För att avgöra ditt hem kylbehov du måste känna till central luftkonditionering enhetens produktion eller kuttrande kapacitet. Kylkapacitet för luftkonditionering mäts i BTU eller BTU. För att beräkna ett hem kylkapacitet, 1000 kvadratfot kräver 12.000 BTU. Om hemmet är dåligt isolerade, fördubblar ungefär kapacitet. Detta inkluderar fönster, dörrar. Områden i hemmet med en större exponering mot solen kommer att påverka kylkapaciteten.

Detta kan vara ett bra tillfälle att överväga isolering och strukturella förändringar som kommer att göra ditt hem mer energieffektiva. Entreprenören bäst kan ge råd om dessa metoder, som i det långa loppet kommer att spara pengar genom att minska dina energikostnader.

Att Utrymmeskrav för installation

Storleken på ditt hem och tillgång till befintliga rörledningar är en viktig faktor. Välj en modell som passar det utrymme som har utsetts för det och ge så mycket ersättning för åtkomst. Systemet kommer inte att fungera lika bra om det är möjlighet till ett litet utrymme och dess utgång är begränsad eller träffas som följd. Entreprenören kan också hjälpa dig att välja en enhet som är energieffektiva och som utformats speciellt för ditt utrymme.

Dessa är bara några tips att tänka på när man installerar centrala luft. En professionell entreprenör kan ge dig ytterligare vägledning och hjälpa dig att göra lämpliga beslut.