identifiera olika sorter av blåregn

Wisteria är en mycket kraftig vinstockar som behöver ständig uppmärksamhet eller det kommer att ta över det område där det växer

Japanska blåregn är en floribunda med blommar i tjugo tum kluster. Detta är en spektakulär anläggning när begränsad och blommorna bildar gardiner av doftande blomma. De blå blommorna öppnar från botten av klustret och visa en lång blomningstiden.

japansk Wisteria

Kinesiska blåregn är en sinensis producerar blomma kluster upp till tolv inches lång som öppnar tillsammans. Den kinesiska sorten är inte så väldoftande som japanerna. Grundfärgen för blommorna är blå men, även om du kan nu hitta dem i rosa och vitt.

kinesisk Wisteria

American blåregn är mindre invasiv än antingen japanska eller kinesiska sorter och bär sina blommor i korta kluster upp till sex inches lång.

American Wisteria

Japanska och kinesiska blåregn kommer ofta att producera en sekundär blomning i slutet av året, men amerikanska blåregn tenderar att producera blommar hela sommaren.

Blommande

De frökapslar av alla sorter är brun när den är mogen. Den amerikanska sorten producerar jämna skida ungefär tre inches lång, medan de japanska och kinesiska sorter producera lurviga skida dubbelt så lång.

frökapslar