idéer för att dekorera ett kök med koboltblå accenter

Född i Columbus, Ohio, har Alyssa Davis alltid haft ett öga för färg. Som specialiserat sig på att designa “levande” rum, hon fokuserar på kreativt innehåller växter i ett utrymme, vilket ger en helt ny dimension och lager till inredning. Hon älskar att hjälpa ivrig DIYers skapa rum som är levande mästerverk.

Koboltblått är en vacker och mångsidig färg som ska användas när dekorera köket. Det är en populär färg i många dekorera teman, bland annat Medelhavet, Franska, toskanska och “land”. Det finns naturligtvis många olika nyanser av blå färg, men rikedomen i koboltblått kan vara en särskilt effektiv nyans när de används för att dekorera. Använda koboltblå i köket kan skapa en glad och färgstark rum, som är både attraktiv och trevlig att arbeta i.

Vackra koboltblått som en vägg Accent

När du lägger till koboltblå till köket utsmyckning tema, det finns många alternativ. Bold effekter kan skapas genom att måla en vägg i en rik, mörk kobolt blå nyans. Eller kan en mer subtil strategi vara att välja en stor väggbonad som tydligt har koboltblå, och hänga den på en vägg som en brännpunkt. Genom att göra detta, kan de andra färger och kanske mönster eller teman från konstverket också användas i hela rummet att knyta utseendet tillsammans. Med hjälp av en tapet gräns eller stenciling som innehåller blå nyans är också ett sätt att lägga koboltblå på väggarna i en mer subtil sätt.

Tallrikar, glas och keramik

Det finns vackra tallrikar och glas finns i koboltblått. Keramik och lergods objekt som är koboltblått, eller ett mönster av blått och vitt kan vara både vacker och funktionell i köket. Enamelware i koboltblått, eller blå fläckig med vitt, är också ett bra val. Ett arrangemang av mousserande koboltblå flaskor eller glas, ordnade där ljuset kan dansa igenom dem, kan lägga till en fin touch. Om det finns ett öppet område mellan toppen av skåpen och taket, ett antal kobolt blå accent bitar, såsom en flaska eller keramik samling, kan tillsättas för att skapa en samlingspunkt område utan att använda upp värdefullt mot rymden. En koboltblått kapsel uppsättning läggs till bänk område kan också lägga till både färg och funktionalitet.

Bricka

Koboltblått kan användas på andra sätt i hela köket också. Keramiska plattor kan användas i köket för att lägga till färg, samtidigt som det skapar lättskötta arbetsytor. Det handlar om allt från full kakel bänkskivor och backsplash områden, enkla kakel väggbonader och grytunderlägg. Hursomhelst, kan koboltblå keramiska plattor skapa en levande accent i köket.

Mindre är mer

Det är viktigt att komma ihåg att ibland “less is more” när dekorera med en färg som levande som koboltblått. Det är inte nödvändigt att ha allt i blått, eftersom detta inte bara skulle minska den totala effekten, men kan bli för mörka och överväldigande. Genom att använda en eller två av accent effekter som beskrivs ovan för att införa färg till köket, är det då möjligt att genomföra färgen i resten av rummet genom att använda mindre tillbehör, såsom tabletter, servetter, löpare och gardinslagklippare. Glöm inte att naturen har också mycket att erbjuda i skuggan av koboltblått. En blomsterarrangemang som innehåller blå blommor eller en maträtt av blåbär som en central på bordet kan lägga till färg och en touch av naturen till rummets inredning.