hur man använder en pelarpress

En pelarpress är ett verktyg som liknar en pelarborrmaskin, men det är mer begränsad i de jobb som du kan göra med den. Dess användning sträcker sig från 5lb arbor pressar används för jobb som kräver precision såsom smycken reparation 500lb pressar används för jobb som att sätta ihop tunga maskindelar.

En pelarpress består av en kuggstång med ett långt handtag. Detta handtag kan flyttas upp och ner. Kuggstången är den del som skjuter de andra delarna av pressen. Slutligen finns det en annan skylt lägre ner som kan justeras för att passa den typ av jobb du gör med det. Dessa justeringar görs med hjälp av tryckstift på plattan. Allt detta gör upp pelarpress och hålls ihop inne i en ram hölje. En pelarpress också vanligtvis fastbultad eller på annat sätt säkrad till en tung arbetsbänk för säkerheten.

Steg 1 – Framställning

Innan du börjar, är det alltid en bra idé att sätta på kraftiga arbetshandskar och skyddsglasögon när du arbetar med maskiner. Därefter lägga ut alla dina verktyg och material så att du har enkel tillgång till dem när du arbetar.

Steg 2 – Placering av del du vill arbeta med

Låt oss säga att du sätter ihop någon form av maskin som behöver sina lager bytas ut. Du skulle sedan lägga lager montering av maskinen på plattan av pelarpress. Lagerenheten ska sättas upp och ned och sedan uppradade med rätt storlek hålet på nedre press. Om du inte gör det på rätt sätt, kommer dina lager ha fastnat i den gamla delen och du kommer inte att kunna ersätta dem med nya lager.

Steg 3 – Att frigöra Kullager

I detta exempel, skulle nästa steg vara att justera pelarpress så att kuggstången kan sänkas ned på tryckstiften på den undre plattan. Var noga med push stift är i rätt läge för det jobb du är på väg att göra.

Steg 4 – Placering av lagerenhet

Efter detta har gjorts, trycker handtaget nedåt tills lagren börjar falla ut ur montagedetalj på plattan. Var noga med att bara trycka tillräckligt hårt för att göra detta inträffar eller om du kunde bryta antingen pelarpress eller din lagringsdelen.

Därefter sväng monteringen höger igen och se till att öppningen är ren. Du kan nu lägga monteringsdelen över toppen öppningarna för lagren. Rada upp lagren till hålen. Detta uppnås genom att se till Markeringen visar positionen är en större hål än lagren så att de passar lätt. Nu, bara trycka ner handtaget igen med tillräcklig kraft för att göra de nya lagren sjunka in rätt hål. Om du har radat upp allt korrekt, bör de nya lagren har gått in i aggregatet så önskas.