hur man använder en högtrycksfärgspruta för fasadbeklädnad

Högtrycksfärgspruta är en av de senaste innovationerna när det gäller att måla ditt hem och andra möbler. Naturligtvis, precis som med alla nya innovationer har många fördelar att erbjuda. En är det gör att måla lättare och kommer inte längre att kräva mer tid att utföra. Vidare är målet att det kan ge en yta mycket spegel som på grund av sin förmåga att omvandla färg i en fin dimma. Men till att börja med, kanske du använder en högtrycksfärgspruta ganska utmanande. Att dra full nytta av att använda högtrycksfärgspruta, bör man öva hjälp ganska regelbundet. så här är åtgärder för att lära dig hur man använder en högtrycksfärgspruta.

När du planerar att måla ditt fasadbeklädnad med en högtrycksfärgspruta, måste du täcka de områden som du inte vill målade. Detta beror på att spruta ger en fin spray av färgdimma som definitivt kommer speckle området, till dina kläder, hår, fönster och golv. Använd gamla tidningar för att täcka golvet och sidospår och tejpa papper med maskeringstejp. När utföra denna uppgift, bära gamla kläder, strumpor, hår täcker, hand handskar och skyddsglasögon för att skydda dig från att få målade och från att absorbera någon färg på huden eller ögat.

Steg 1 – Täck området inte skall målas

Om du använder en ny högtrycksfärgspruta så finns det inget behov av att rengöra den. Men om det är en begagnad färg spruta du behöver rengöra den innan du använder den igen för att säkerställa att ingen gammal färg blandas med den nya och därmed potentiella igensättning av sprutan kommer också undvikas. Fråga först vilken typ av färg, om vattenbaserade eller oljebaserade användes tidigare så att du vet vad lösningsmedel ska användas för att på ett effektivt sätt rengöra sprutan. Om vattenbaserad färg användes, helt enkelt fylla i sprutan med vatten och låt samma rinna ut ur slangen av sprutan. Fortsätt med detta tills rent vatten kommer ut ur slangen. Om oljebaserad färg användes, använd en tunnare för att rengöra sprutan. Återigen, fylla i sprutan med tunnare och sakta skaka sprutan för tunnare att komma i kontakt med den gamla färgen. Dränera vätskan i slangen och fortsätta processen tills den tunnare är rensad på någon färgning.

Steg 2 – Rengöring av högtrycks färg spruta

Före målning på fasadbeklädnad, är det bäst att öva på några gamla brädor eller tidning för att få kläm på spruttekniken. Stadigt hålla pistolen åtminstone 8 inches till så mycket som 12 inches bort från ytan som du ska måla. Rikta munstycket rakt och inte nedåt eller uppåt och sedan horisontellt spraya sidospår och några inches innan de når slutet av ytterväggar, släppa avtryckaren så att färgen fördelas jämnt även på kanten. Tips: för mycket färg ger dig droppar och för lite färg och ytan under är synlig. Hålla sprutan rör sig i en konstant hastighet så länge som avtryckaren trycks in.

Steg 3 – övning ger färdighet

När du har fått knack högtryckssprutmålning, kan du fortsätta att måla ditt fasadbeklädnad. Kom ihåg att måla horisontellt och i ränder. Ränderna bör vara minst tre fot bred från toppen av väggbeklädnad till dess botten. Efter kan du överlappa några inches nästa tre fotdelen och gå på besprutning horisontellt. Upprepa steg till färdigt.

Steg 4 – Måla fasadbeklädnad