hur att vädersäkra din trä berså

Om du tar hand om din trä berså och underhålla den på rätt sätt kommer det att tjäna dig i många år. Oftare än inte, kommer din trä berså vara en framträdande brännpunkt i din trädgård. Det kommer också att stärka vackra och bekväma atmosfären i din trädgård. Se till att du skyddar din trä berså från väder på en regelbunden basis.

Tänk på att din trä berså kan spricka eller starta ruttnande om det är överdrivet utsatt för vind, sol, regn, is och snö. Använd en sealer att skydda alla områden av trärent, för att undvika ytterligare röta.

Steg 1 – Tätning Arbor

Nu är det dags att måla spindeln. Se till att du använder utomhusfärg eftersom en sådan färg är resistent mot väder, därför det kommer att hjälpa din trä berså att räcka längre. Kom ihåg att du måste måla din trä berså vartannat år. Detta beror på att allteftersom tiden går, tenderar färgen att börja sprickbildning och falla av ytan på din arbor.

Steg 2 – Måleri Arbor

Om du märker ett område av färg som börjar skal, röra upp omedelbart. På detta sätt kommer du att förhindra små peeling områden att förvärra ytterligare och bli ett potentiellt problem för hela berså. Alltid komma ihåg att hålla ett vakande öga på din trä berså för om du inte tar hand om det och du inte behålla det regelbundet, all färg kan falla och din berså. Kom ihåg att förebyggande är bättre än att bota.

Steg 3 – Använda ett träskyddsmedel

Använd ett träskyddsmedel för att skydda din berså, inte bara från väder men även från insekter och andra skadedjur. Om du märker en röta eller riden plats på din trä berså, täck den med ett träskyddsmedel omedelbart.

Steg 4 – Använda en insekticid

Kom ihåg att du måste vädersäkra din trä berså för att hålla insekter och skadedjur borta liksom. Vittrade och nödställda trä tenderar att locka många skadedjur. Tänk på att möss, myror, mol, trämask och termiter kan attackera din berså oförutsägbart och orsaka en hel del allvarlig skada på den. Skadedjur, insekter och vädret är de dödligaste fiender som en berså gjord av trä någonsin kan ha.

Efter impregnering av trä berså, kan du avsluta med en kemisk myggmedel eller insektsmedel. Det finns definitivt ingen anledning att använda kraftfulla kemikalier, och se till att de kemikalier i insekts inte orsaka mer skada på din berså än insekter eller väderförhållanden. Välj en god kvalitet insektsmedel och tillämpa det regelbundet till arbor fötter.

Tänk på att insekts finns antingen i pelletform eller som en spray. Kom ihåg att beskära och klippa närliggande växter, buskar och annan vegetation så att insekter och skadedjur som kan äta trä av din berså inte kan gömma sig i dem. Insekter är mindre benägna att föda upp om buskarna i trädgården beskärs.