installera korrugerad plåttak: 5 tips

Installationen av korrugerad metall tak är avgörande för korrekt funktion och utseende hos den färdiga taket enheten. Korrugerad metall tak har nyligen sett en växande popularitet i industriella, kommersiella och bostadsområden och dess installation kräver inte tjänster av en professionell hem byggmästare. Här är 5 tips som kan vara användbara om du planerar att ta itu med jobbet själv.

Kom ihåg att subtrahera en tum runt omkretsen av varje panel vid beräkning av taket täckningsområdet för att möjliggöra arken att överlappa varandra.

Tips 1 – Beräkningar

De korrugerade metallpaneler installeras direkt på plywood hölje som är täckt med standard kände takläggning papper.

Tips 2 – Installation

Börja vid takfoten och arbeta dig upp mot åsen. Lappa övre skiktet över det undre arket med ca 1 tum. Rikta och överlappar intilliggande skiva genom att täcka den första fullständiga “puckel”. Vissa tillverkare kräver att sömmarna av varje successiv rad är förskjutna.

Tips 3 – Overlap

Använd 3 tums galvaniserad takläggning naglar att installera varje ark. Spik genom den upphöjda “puckel” och använd ca 20 spikar per ark.

Tips 4 – Spikning

Var noga med att installera nockar längs åsen, sidokanterna och vid takfoten för att förhindra inträngning av elementen.

Tips 5 – Ridges