installera gjutning på trappan

Installera formning (även känd som trim) på dina trappor tjänar till att skapa ett elegant och stilrena utseende till det område där trappan är och trapporna själva. Gjutningen inte direkt kopplad till trappan utan istället installeras längs trappan och på väggen vilket gör installation av gjutning något lättare. Detta är ett projekt som inte är så drastisk som gör en komplett makeover på väggen och när du är klar, kommer att knyta rummet tillsammans. Installera formning till trappan är lätt och alla husägare kan göra det och den här artikeln kommer att visa dig hur.

När trappor installeras de är exakt storlek. Varje steg är samma bredd och djup och, ännu viktigare, exakt samma utrymme från varandra. Detta innebär att skapa en enda mall kan du göra alla bitar du behöver. Använd penna och måttband för att skapa en linje som ligger högst upp på landningen av trappan och parallellt med den med 3 inches. Använda en bit gjutning som är en fot lång och gå till botten av trappan. Hitta skärningspunkten ligger mellan landningen och Stringer. Mät 3 inches bort från korsningen och skapa en linje som är parallell. Nu, skapa en linje som är rakt ner hela vägen.

Steg 1 – Mall

Genom att använda samma stycke gjutning, placera den på toppen av Stringer. Skjut upp till toppen av landningen och göra ett märke som du stiger. När den linje som är sluttande skär med båda parallella linjer kan du sluta. Du kommer att ha en linje som är diagonalt och parallellt med stringer i trappan.

Steg 2 – Märkning vinklarna och skär

Installera gjutning kräver korrekt korrekt skurna vinklar. Placera bit gjutning längs stringer som backar och flytta den uppåt tills den vidrör skärningslinjen. Inspektera den nedre kanten av formstycket. Hitta där stringer och landning skär och markera det på listen. Anslut det övre hörnet av form märke med nederkanten utnyttja måttband som en guide. Klipp denna bit bort från listen. Placera denna formningsmallen ovanpå resten av profilen avgränsar vinkel och längd. Från denna kan du göra så många bitar som du behöver. Slipa de skurna kanterna.

Steg 3 – Installera Molding till trappan

Torr passar bitarna innan du installerar gjutning. Börja längst upp i trappan genom att placera en bit skära gjutning längs de linjer du ritade. Spika den på plats när du är säker på att det är rakt, centrerad och ordentligt. Torr passa nästa pjäs. Lägga till en rad av trälim till kanten av formstycket som du just installerat. Placera en annan bit av form mot denna kant och spika på plats. Torka bort överflödigt lim. Fortsätt tills du är klar att installera gjutning till trappan.