installera fönster fans: vad man ska undvika

När sommarhettan blir outhärdlig, oundvikligen vi alla börja tänka på hur sval och fönster fans har ett idealiskt alternativ till skrymmande och dyra luftkonditioneringsenheter. Fönster fans är vänligare för plånboken och miljön och när den är installerad på rätt sätt kan vara mycket lättare att använda och flytta än luftkonditioneringsapparater. Korrekt installation är mycket viktigt om du ska få ut mesta möjliga av dina nya fönster fans. I denna artikel kommer vi att undersöka hur man väljer rätt fönster fläkt, var att sätta den, och hur man använder den på ett säkert och effektivt sätt.

fläkt Storlek

Det första du behöver tänka på när man köper och installerar fönster fans är storlek. Många människor felaktigt antar att större är bättre. Du kan bli förvånad över hur mycket kyleffekt du kan få från en mindre fläkt. Som sagt, det bästa alternativet är att mäta dina fönster först och leta efter fönster fläkt som ger den bästa passformen både bokstavligt och bildligt. Ta inre mätningar av de utvalda fönstren för den mest exakta passformen. Om dina fönster är oregelbundna i storlek eller form då kan du behöva köpa ytterligare monteringsmaterial, men om dina fönster är ett av många standardstorlekar du bör inte ha problem att hitta fans som är pre-storlek för att passa dessa dimensioner.

Uppenbarligen en fläkt med större blad kommer att flytta luft mer effektivt, men fan placering spelar en stor roll i att optimera luftrörelse också.

fläkt~~POS=TRUNC

När det gäller fläktplacering, de självklara valen är inte alltid de bästa. Många människor väljer automatiskt det största fönstret i deras mest använda rum med tron ​​att det kommer att få mer luft samtidigt som det täcker mer utrymme. Vad som ofta förbises i detta scenario är vindriktningen. De flesta fönster fans fungerar bäst när deras makt används för att optimera befintliga luftflödet och därmed placera dina fans där de kommer att arbeta med vindarna är det bästa sättet att hålla ditt hem sval. Om du bor i ett område där vindflöde är inkonsekvent, då överväga att investera i två-vägs eller reversibla fläktar som automatiskt kommer att dra i kall luft eller tryck ut varm luft beroende på hur vinden blåser.

Ett annat sätt att använda fläktplacering till din fördel är genom att använda mer än en typ av fläkt. Detta kan innebära att placera frånluftsfläktarna i varmare rum där de kan dra ut varm luft, eller det kan innebära användning av både aktiv och passiv blåser fans.

fläkt Safety

Medan det slutliga målet att installera fönster fans är alltid att få den mest effektiva inställningen för kylning, bör detta aldrig göras på bekostnad av din eller din familjs säkerhet. Se alltid till att dina fans är korrekt monterad på sina fönster och att de förblir stillastående vid drift vid full effekt. Använd aldrig en aktiv blåser fönster fläkt som inte har en skyddande skärm. Och aldrig använda fönster fläktar i en kapacitet de inte är avsedda för. Även när du använder frånluftsfläktarna som en del av kylningen inställning vara säker på att det finns tillräckligt med ventilation för att förhindra fans från att attrahera och sprida brännbara gaser