identifiera skadlig limabönor sjukdomar

Lima bönor även känd som smör bönor är en mycket älskad olika på grund av dess stora smak och vårdande egenskaper. Bönorna har en hög halt av järn och protein. Grundläggande odlingsförhållanden inkluderar väldränerade jordar, i snitt fukt, massor av solsken och en varm växtsäsong. Följande är några av de sjukdomar som du behöver för att se upp för om du odla denna växt.

dämpning Off

bakteriell Blight

Detta är en av de vanligaste svampsjukdomar som påverkar limabönor. Dämpning av hindrar framgångsrik groning och orsakar unga plantor dör. Där temperaturen är cool och jordar är våt, blir det svårt för fröna att gro. Svampen överväldigar plantorna som hamnar dör. Vid plantering, använda frön som har förbehandlats med en fungicid. Se till kallt väder har passerat innan du planterar dina frön. Plantering i varmt väder kommer att uppmuntra framgångsrik groning.

rotröta

Detta utvecklar oftast där luftfuktigheten är hög. Vattniga fläckar på bladytorna. Fläckarna gradvis bli brun och är omgivna av en gul ram. När sjukdomen sprider sig, fläckarna förstora för att skapa stora döda områden. Om infektionen är allvarlig, uppträder bladen brändes. Våta eller feta områden är också uppenbara på båda sidorna av bladen som så småningom faller av. Symtom på bakteriell gissel på skida kommer att omfatta runda sjunkna områden som är rödbrun till färgen. Frön får missfärgade och skrumpna. Undvik overhead bevattning för att kontrollera luftfuktigheten. Fungicider som innehåller koppar är också till hjälp som en kontrollåtgärd.

bladmögel

Den orsakas av olika svampar i jorden. Små, sjunkna skador, rödbrun färg utvecklas på rötterna. De snabbt gulnande löven faller slutligen av. Växter blir svag och sjuklig, och så småningom dö. Rotröta orsakar också hämmad tillväxt. Skida förblir små med understora bönor som resulterar i lägre utbyten. Strävar efter att upprätthålla god jord dränering eftersom det är till hjälp för att avvärja sjukdom.

bean Rust

Detta är en svampinfektion som oftast utvecklas under molniga och fuktiga förhållanden. Det är oftast uppenbart under bladen men också utvecklas på bönor skida. Bean rost visar typiskt som vintern närmar sig sitt slut och i början av våren. Äldre anläggningar lider större lidande. Tidigaste tecknen är små, vita fläckar på undersidan bladen omges av en gul ram. Fläckarna blir större och utveckla en rostliknande färg. De sprider gradvis till den övre sidan av bladen, orsakar bladen för att bli gul, torka upp och släppa. Fungicider är användbara som en kontrollåtgärd. Öva växelbruk och kontrollera tillväxten av ogräs.

Detta svampinfektion angriper vanligtvis frön och plantor. Infekterade frön kommer inte att gro och plantor inte växer ordentligt. Bladen utveckla små, gula skador på den övre ytan. Sporer bildar undersidan lesionerna. Skida kan också attackeras av de svampsporer, vilket resulterar i dålig kvalitet på frön. Sjukdomen utvecklas snabbast under kallt och vått väder. Det aktivt sprids av vinden och regnet. Använd utsäde behandlingar för att skydda unga plantor från infektion. Praxis växtföljd som en kontrollåtgärd.