identifiera rabarber sjukdom

Om du misstänker att din rabarber växt kan lida av sjukdom, här är några tecken på att du kan leta efter.

En av de mest uppenbara förändringar rabarber växter när sjukdomen är närvarande är en förändring i färgen på bladen. Om din anläggning har blad blir röd, kan detta vara ett tecken på blad sjukdom. Sjukdomen går oftast efter kronan och rot delar av anläggningen. Så småningom hela anläggningen blir röd och skrumpna. I stället för att ändra färg helt, kan bladen också utveckla fläckar på dem som är av en annan färg. Gula fläckar på bladen är normalt resultatet av en bakteriell infektion och bör behandlas på en gång.

Förändring i Leaf färg

Bladen kan också utveckla sheens ovanpå dem som kan vara ett problem. Beroende på tillståndet, kan rabarber växter utveckla rost sheens på bladen eller ens mögel.

växt Position

Allvarliga sjukdomar med rabarber kan förstöra anläggningen från insidan. En röta i roten är ett exempel, men du kan fånga det innan det blir kritisk genom att betala nära uppmärksamhet på växter som börjar sag. Om det finns en plötslig svaghet i kroppen av anläggningen utan någon uppenbar anledning, kan det betyda en sjuk växt.