identifiera och ta bort svarta getingar från ditt hem

Getingar är några av de mest skräckinjagande insekter som kan flyga in i ditt hem eller trädgård. Stora svarta getingar ser verkligen del, sin svarta färg, storlek och utseende kan skrämma vem som helst. Men visste du att de är minst aggressiv typ av getingar? Trots detta, här är några tips om hur man identifierar och hanterar svarta getingar.

Distinkta egenskaper Black getingar

Du behöver inte vänta på en geting att landa framför dig att veta att det är en svart geting. Även när de flyger, svarta getingar är lätt urskiljbara eftersom de tenderar att dra benen ned under flygning. Andra typer av getingar dra upp benen på plats när de flyger. En närmare titt kommer också att avslöja att kroppen av en svart geting är större än andra medlemmar av arten. När svarta getingar flyger nära trädgårdar, de har också en distinkt surrande ljud.

Som noterats ovan, svarta getingar är faktiskt icke-aggressiva varelser. Hanar kan inte sticka alls, och kvinnor kommer bara sticka när deras boet hotas. Så, om de inte har avsiktligt störd eller irriterad, svarta getingar attackera sällan människor.

Fördelar för Black getingar

För trädgårdsmästare, kan svarta getingar vara en välsignelse. Dessa insekter är en viktig rovdjur till skadeinsekter såsom gräshoppor och gräshoppor som skall förtära grönska i din trädgård. De är också pollinatörer, och en stor källa till deras mat kommer från nektar blommande växter.

Innan överväga att ta bort dem, lära dig mer om svarta getingar att se om de faktiskt kan vara bäst när de är på.

Att bli av Black getingar

Även om de är relativt ofarlig och kan vara till stor hjälp i trädgården kan du fortfarande har skäl föredrar att hålla dem borta från ditt hem. Här är några av de bästa sätten att driva svarta getingar bort.

Till att börja med kan du begränsa deras näringskälla. Om du vill behålla blommor, tycker om att upprätthålla krukväxter istället för att ha en trädgård utanför. Svarta getingar som blommande blommor och äta upp nektar, så att hålla sådana växter i din trädgård är som att utvidga en öppen inbjudan. Om maten är knappa runt ditt hus, kommer getingar hitta någonstans att bo.

Det är också viktigt att ta reda på om de har inrättat en häckar i närheten. Stora svarta getingar faktiskt nest jordiska, till skillnad från andra arter. Bon är vanligen konstruerade i mjuk, väldränerad jord, och bäst upptäckas genom att observera vanor getingar själva. Svarta getingar brukar flyga nära boet med förlamade byte innan den placeras nedanför.

Eftersom svarta getingar är inte ett mycket stort hot, är det tillrådligt att du kontaktar din lokala professionella skadedjursbekämpning management att ta reda på hur du kan säkert ta bort getingar från ditt område i motsats till att sätta fällor för att döda dem.