hur man vinterförbereder en gunite pool

En gunite Poolen är en som har väggar gjorda av cement och sedan belagda med ett lager av gips. Denna typ av poolen måste vinterbonade innan det kalla vädret sätter in så att det inte kommer att finnas några sprickor som bildas i gips och cement. Naturligtvis, om du bor i ett område i det land där det inte fryser, du behöver inte gå igenom alla operationer. Det är dock viktigt att hålla ett öga på temperaturen och minska användningen av poolen.

Det är viktigt att testa poolen i vattnet innan du gör något vinterförvaring till det. Om du inte helt tömma poolen på vintern, då det kommer att behöva behandlas så att överskott alger, mögel eller andra bakterier inte börja växa. Använda en gemensam pool testutrustning och ett prov av poolens vatten. Gå med tillverkarens anvisningar när man testar poolvattnet. Det bör finnas en läsning av 7,2-7,6 pH och ca 2 delar klor i vattnet. Du kan behöva lägga till balanserings kemikalier i syfte att få vattnet rätt.

Steg 1: Testa vattnet i Pool

När du har poolvattnet precis där det behöver vara, sedan tillämpa vissa pool chock. Detta bör tillämpas medan pumpen är i drift, så att den cirkuleras jämnt i hela vatten. Låt den gå i ca 8 timmar.

Steg 2: Shock The Pool

När du har gett poolen tillräckligt med tid att cirkulera chocken i vattnet, tillämpa vissa algaecide. Detta kommer att hjälpa vattnet också kämpa mot tillväxten av alger medan pumpen inte körs under vintern.

Steg 3: Använd algaecide att behandla vatten

Ställa in pumpen på backspolas vattnet så att det kommer att rensa ut pumpen och filtret. Du bör låta denna operation springa för omkring tre till fem minuter beroende på färgen på vattnet. När det klarnar upp kan du sedan stänga av den.

Steg 4: Back Pool Filter

Med pumpen och filtret dräneras och fritt från vatten, ställ in sump pump under ytan av vattnet. Ställ in avloppsslangen från poolen och låt vattnet rinna ut. Du vill tömma ut vattnet till ca 6 inches under bräddavloppet. Om det finns kakel i gunite pool, så se till att tömma ut vattnet under nivån för plattorna. Detta kommer att säkerställa att de inte spricker från det iskalla vattnet.

Steg 5: rinna ut vatten från pool

Använda en butik vac för att blåsa ut vattnet från poolen slangar. När de är klara av något vatten då du kommer att behöva använda lite vatten pluggar för att stoppa vattnet från att komma in i ledningarna.

Steg 6: avloppsvattnet från slangar

Steg 7: Cover Gunite Pool

Använd en varaktig poolskydd och sprida den över längden av poolen. Säkra den så att den inte kan blåsa bort. Detta täcker kommer att hålla allt från att blåsa i poolen eller skada den från att falla is och snö.