hur man tvättar en fjäder säng

En fjäder säng är en tung övre luckan för en madrass. Bekvämligheten av dessa luckor är beroende av korrekt fördelning av fjädrarna under locket. Det bästa råd om att tvätta en fjäder säng är “Do not do it”. Om du känner att det måste tvättas då måste du vara mycket försiktig om det.

Ta bort ludd säng från madrassen. Kontrollera etiketterna för “hur man rengör instruktioner. Om fjäder sängen är inuti ett lock, ta bort locket. Om locket är av någon kvalitet kommer det att ha skyddat dunsäng och behovet av att rensa det kanske inte är så brådskande.

Steg 1 – Ta Bed

När du har fjäder säng i handen du kommer att kunna uppskatta storleken på maskinen kommer att behöva tvätta den. Glöm inte att bolster måste kunna röra sig inuti maskinen för att vattnet och rengöringsmedel för att ha någon effekt. Du kommer förmodligen att upptäcka att en tvättomat har en maskin tillräckligt stor för att hantera bolster.

Steg 2 – Hitta en tillräckligt stor maskin

Ladda fjäder säng i maskinen och ställ in den på en varm tvätt och använda en mycket känslig tvättmedel. Om maskinen har en “känslig” inställning bör du använda det.

Steg 3 – Tvätta dunsäng

När rengöringscykeln är klar ta bort fjäder säng och ta det till torkarna. Försök att dra den i form lite innan du lägger den i torktumlaren.

Steg 4 – Ta bort Feather Bed

De flesta professionella städare och några tvättomater levererar torktumlare bollar för användning med sina torktumlare. Dessa är fasta gummibollar som studsar omkring i torktumlaren och puckla ludd sängen i form.

Steg 5 – torktumlare bollar

Ludd säng måste torkas långsamt och noggrant. Bara har värmenivån på drygt “varm”. Ta bort ludd säng från de torrare var tjugonde minut eller så och försöka dra den i form. Bryt upp några uppenbara klumpar av fjädrar som kan utgör. Varje gång du hanterar fjäder säng bör du försöka få den tillbaka i form och bryta upp eventuella klumpar av fjädrar.

Steg 6 – Torka i Stages

Steg 7 – Öppen Vädring

Efter ludd sängen har torkats så bra som möjligt i den elektriska torken måste du placera den i solen och vinden att avsluta. Fjädrar ruttna mycket snabbt om de lämnas fuktig så det är viktigt att få fjäder säng så torrt som möjligt så snabbt som möjligt.

Efter ludd sängen har varit ute i torrare och i solen och vinden under 24 timmar det borde ha varit tillbaka mer eller mindre till sin rätta form. Byt fjäder säng i omslaget och göra din slutliga ansträngningar för att puckla på den tillbaka i form

Ibland kan en fjäder säng reagerar väl till att tvättas men du bör inte göra tvättningen av det alltför vanliga. Litar mer på den skyddande styrkan hos fjäder sängöverkast.

Steg 8 – efter 24 timmar