hur man tråd en båt tändningslås

Dessa omkopplare är lätta att installera och hållbara. Även om dessa tändningsbrytare inte används i stor utsträckning på grund av bristande kunskap om dem, kommer de att vara i bred användning i blotta framtiden på grund av sin långvariga karaktär och bred tillämpning. Det har 6 terminaler på ryggen, med två av dem märkt med samma bokstav, visas en båtens tändningslås ledningar att vara en utmanande uppgift. Men det kan lätt utföras genom att följa stegen nedan.

Först använder en hålsåg verktyg för att borra ett 1-1 / 2 tums hål i bindestrecket på den plats där tändningslåset måste monteras.

Steg 1: Borrning

Sen när hålet borras, glida ner tändningen i ramen som kommer att förses med brytaren. Sedan skruva plastmutter på undersidan av brytaren och dra åt så att det håller ramen på plats.

Steg 2: glida ner Bezel

Nästa, dra upp tändkabeln genom hålet i instrumentbrädan. Terminalen på strömbrytaren som är markerad som “B” måste placeras. sedan hitta den röda tråden i tändkabeln med en lila rand hela sin längd. Genom att använda lödkolv, löda den till “B” terminal tillsammans med silverkärna lod.

Steg 3: Lödning “B” Terminal

Efter lödning “B” terminal, är det dags att löda “A” terminal. Löda lila ledningen i “A” terminal. Därefter löda lila ledningen med en vit rand längs sin längd till “C” terminal. Därefter löd den gula ledningen med en röd rand på den till “S” terminal.

Steg 4: Lödning “A” Terminal

Efter lödning terminalerna som anges i föregående steg, löda den svarta kabeln med en gul rand något av de två terminalerna som är markerad som “M”. Därefter löd den svarta kabeln med en vit rand till en annan terminal som är markerad som “M”. Slutligen, med hjälp av sprut vinyl elektrisk isolering, spraya alla anslutningarna. Nu, montera tändningslåset i instrumentbrädan med fästskruvarna som redan tillhandahålls. Du har ej båtens tändningslås.

Steg 5: Besprutning

Tips och varningar