hur man använder oljebaserad primer över knotiga furupanel

Under årens lopp har flera utföranden för heminredning och inredning utvecklats och inkluderar naturtema knotiga furupanel. Men trots utomhus känsla som återges till en hus, knotiga tallar paneler verkar blekna med tiden och dess naturliga skönhet verkar också att brytas ned. Refurnishing det att framstå som om det var nyinstallerade är nödvändigt, särskilt för gamla hus. Detta åstadkommes enkelt med användning av oljebaserade primers. Här är stegen för att göra det.

Eftersom kvistig furu panel har utsatts för många år, är det bäst att ta bort all smuts som följs det för att ge en blank yta efter det att beläggningen av den oljebaserade primer. Åstadkomma detta genom att använda någon allrengöringsmedel för ditt val och vatten. Blöt hela panelen först med vatten och sedan flitigt arbeta uppifrån och ned ta bort alla smuts fäst vid den. När detta är gjort, tvätta bort tvål blandning och smuts med ett nytt parti av vatten. Låt rena paneler för att torka. När panelerna har torkat helt, rugga upp ytan av panelen för att tillhandahålla en plats för beläggningen att sippra in i panelen och se till att det kommer att vidhäfta väl. För bättre grov textur, använd fint sandpapper och gör så jämnt som möjligt, så att du täcker området noggrant.

Steg 1 Förbereda panelen för beläggning

När hela panelen har rengjorts och uppruggad, säkra utrymmen eller fläckar som du inte vill ska målas. Använd gamla tidningar för att täcka områden som fönster, dörrar och andra trimområden, och fäst tidningarna till kanterna med en maskeringstejp. Det skulle hjälpa om du åtminstone dubbla pappersark som du placerar att täcka dessa fläckar.

Steg 2 – Täck Utrymmen som inte vill att målas

Starta tillämpningen av den oljebaserade primer på knotiga del av panelen. Använd en pensel för att göra detta. Vid tillämpning av oljebaserad primer till detta område, tar några minuter för primer för att suga in i spåren. Se till att omfatta alla knotiga sektioner för att ge panelen en slät yta. Arbeta alltid från den ena sidan går till den andra och aldrig hoppa mellan fläckar när du använder oljebaserad grundfärg. Detta är att se till att du täcker alla områden, särskilt knotiga delar av panelen, samt att begränsa kladdar och ojämn tillämpning av primern. Efter att ha gjort detta, belägga hela panelen med oljebaserad grundfärg med hjälp av en vals. Återigen arbetar från ena sidan till den andra. Du vill ha en jämn yta så du måste kontrollera att du målade panelen jämnt med grundfärg.

Steg 3 – Tillämpning av oljebaserade Primer till panelen