hur man använder ett duschdraperi liner för att stoppa upp ett läckande tak

Minska, återanvända, återvinna, alla dessa åtgärder kommer att bidra till att minska det avfall som går in i våra deponier, inklusive din gamla duschdraperi liner. Du kanske har en gammal duschdraperi liner som kan återanvändas. Innan du lagrar det rena det genom att tvätta den i tvättmaskinen och låta den hänga på tork. Sedan vika upp och du kommer att vara redo att använda den när du behöver den. En läckande tak är oftast ett resultat av dåligt väder, men kan vara precis ålder taket eller någon annan skada som har inträffat. Det verkar som du alltid upptäcka en läcka när järnaffären är stängd så att du inte kan köpa en presenning. Detta är en perfekt tid att återanvända att duschdraperi liner som du har lagt undan för en regnig dag.

Försök inte att stå upp på taket med en brant stigning på grund av risk för halka, särskilt om taket fortfarande är våt. När tarp är nere inte stå på den. Det kan vara hala. Inte gå upp på taket när det är stormigt. Du riskerar att drabbas av blixtnedslag eller halka på en våt tak.

Steg 1 – Säkerheten först

Om du har ett tak läcka försöka upptäcka om ursprunget av läckan är. Gå upp på vinden och titta på undersidan av taket för våtutrymmen. Klättra upp på en stege för att ta en titt, men inte gå upp på taket själv tills du vet att det är stabilt. Leta efter trasiga eller saknade bältros. Bältros kan vara på plats, men de kan bucklig eller vriden. Undersök taket blinkar för att se om någon del av den är skadad eller saknas.

Steg 2 Hitta läck

När du har identifierat den plats där läcka dess lägga ner duschdraperi använder den som en presenning. Dra en ände av gardinen upp runt en träskiva och spika den på plats. Smörgås gardinen med ett annat kort och spika ihop brädorna. Nu sträcka ut gardinen och spika den till en skiva i den andra änden. På sidorna av gardinen sätta en bräda på toppen och spika ner det för att vikta den och förhindra att vind och vatten från att komma under den.

Steg 3 -Lägg ner duschdraperiet

Med hjälp av ett duschdraperi som ett täck är bara tillfälligt tills du kan få ditt tak inspekteras. Denna beläggning är inte särskilt hållbart på lång sikt och det är inte avsett att stanna på taket mycket lång särskilt vid dåligt väder.

Steg 4 – Tillfällig Fix

Steg – Attic Skydd

Du kan också använda duschdraperi liner för att täcka en plats på vinden som läcker. Du kan lägga fram det med ett par skivor och spik genom styrelser och fodret. Detta kommer att hålla allt vatten från att komma in i vinden. Du bör kontrollera med jämna mellanrum för att se om om har samlat något vatten.