hur man använder en armering för att reparera en konkret uteplats

Sprickor i betongen uteplats är ett vanligt underhåll fråga bland hushåll med konkreta uppfarter och trottoarer. För att lösa detta problem, är användning av armerad betong rekommenderas. I denna metod används en stålstång införd i betongblandningen. Detta bar eller armeringsjärn, binder med betongen genom en kemisk bindning process som inte kan brytas genom dagligt slitage eller stress, som induceras genom passage av fordon. Som ett resultat, betong armerad med stålstång höjer den totala hållbarheten hos betongytan. Armeringsjärnen förhindrar också konkreta korrosion. Korrosion uppstår på grund av läckage av fukt och kemiska ångor inuti porerna i betongen. Cementblandningen i kontakt med armeringsjärnet bildar ett isolerande skikt, neutraliserande någon form av kemisk reaktion som kan orsaka korrosion,. Förstå problemet, dock är installationen av armeringsjärn inom betongblandningen en något komplicerad process. Om det inte görs på rätt sätt, börjar armeringsjärn att peta igenom konkreta uteplats inom dagar betongblandningen torkar upp. Ofta avlånga delar av armeringsjärn börja skjuter genom den spruckna, uteplats yta. Detta är en stor säkerhetsrisk och kräver omfattande reparation av uteplatsen. Dock kan detta problem lätt förhindras om du förstår vanligaste orsakerna som orsakar förskjutning av armeringsjärn, Orsak 1 – Felaktig användning av Water & Mjukgörare;. Mängden vatten som används i betongarbete påverkar den inneboende styrkan av det beredda uteplats, dess torkning upp varaktighet och chanserna för armeringsjärn peta genom den preparerade ytan. Du bör se till att den konventionella vattencementtalet alltid bibehålls. Den minsta vattenmätning är cirka 25% av betongen. Om du planerar att använda mer vatten än detta, se till att den är speciellt gjort för att återfukta en betongblandning som har specifika ingredienser som behöver överdriven hydratisering,. En över hydrerad betongblandning är svåra att hantera och den resulterande betong flödet misguiding . En sådan blandning upptar mer området när gjutning men senare kontrakt, ofta exponera armeringsjärn. En under hydrerad betongblandning, inte tillåter ordentlig bindning mellan armeringsjärn och cement ingredienser. Detta orsakar en gradvis förskjutning av löst installerad armering. Den armering gradvis trycks mot en sida av uteplats och det petar slutligen genom en av uteplats hörn,. Moderna betongblandningar förstärks med syntetiska tillsatser som kallas mjukgörare. De lånar strukturell styrka till betongen och öka dess övergripande användbarhet genom att betongflödet, uniform. Däremot kan överdriven användning av ett mjukningsmedel orsaka konkret trängsel runt armeringsjärn. Detta beror på närvaron av mer mjukgörare orsakar svåra att upptäcka, tornar upp betong i små fickor runt armeringsjärn. När de utsätts för överliggande stress som förflyttning av fordon, dessa inbyggda klumpar störa, försvagar betongarmeringsjärn obligation. Detta lösgör armeringsjärn från sin ursprungliga plats, trycka den mot den övre ytan av uteplats, Orsak 2 – Olämpliga Rebar Beräkningar / mätningar,. Överdriven eller bristfällig användning av återdriva bar är en viktig orsak till det orsakar armeringsjärn att peta genom konkreta uteplatser. Du bör känna till grundläggande om hur mycket armeringsjärn som behövs för att åter stärka det konkreta uteplats. Kom ihåg att förhållandet mellan armeringsjärn och betong är alltid lutas mot betongen – armeringsjärnet är en liten bråkdel av den betongblandning. De flesta hushålls balkar behöver bara 1% av armeringsjärn. Vanligen inte armeringsjärn procentsats inte korsa 8% -märke för alla typer av hushåll konstruktion. Det rekommenderas att du konsultera någon som har kompetens inom detta område för att hjälpa dig att beräkna rätt armering procent för din uteplats. Detta inkluderar approximera mängden dagliga fot och fordonstrafik betongytan skulle utsättas för och de lokala, klimatförhållanden,. Med hjälp av ett under vikt armeringsjärn kan orsaka sprickor i armeringsjärn och driva små segment av den mot uteplatsen övre yta. Du bör ha en grundläggande uppfattning om lämpliga armeringsjärn storlek överväganden. Vid tidpunkten för köpet av armeringsjärn, be alltid om armeringsjärnet nummer – vanligen betecknade i en serie som # 3, # 4. Fråga om den ideala storleken på uteplats som var och en av dessa numrerade armeringsjärn passar. Vanligtvis har varje armeringsjärn många markeringar på det som kan uppfattas som en kodad form av information om dess avsedda användning och dimensioner. Informera armerings-bar återförsäljare om din uteplats krav och begära honom att matcha dessa med denna viktiga bit av markerad information.