Det är den stora pumpan dekorationer, DIYers

Skickliga på åter purposing möbler, bygga sin egen, eller kostnadseffektivt sprucing begagnade möbler, är KC Morgan en professionell frilansande skribent, med artiklar och blogginlägg som visas på dussintals platser.

Pumpor och halloween gå ihop som jordnötssmör och gelé, men när du är klar med din jack-o-lantern du bara få värmas upp. Det finns massor av sätt som pumpor kan användas för DIY hantverk för att piffa upp hösten inredning.

serveringsfat

När alla frön och tarmar skrapas bort, pumpor blir mycket praktiska portionsskålar. De finns i en mängd olika storlekar, vilket gör dem perfekta för chips, dipp, soppor – en hel rad av ätbart.

Fall Dekorationer

Skär av toppen och skaftet utanför pumpa först. Du behöver inte toppen igen, så kasta bort det. Skiva en ring av det bästa att göra pumpa skål bredare runt munnen. Därefter ösa ut alla frön och tarmar. Inälvsprodukter av pumpan kan sparas och användas för matlagning av alla slag. Skölj ur insidan och tvätta ned utsidan för att slutföra pumpa skål.

Party Starter

I många fall är det bäst att linje pumpa innan det fylls med mat. Insidan av pumpan kommer fortfarande att vara lite fuktig. Färgad folie ser festlig, och skapar en perfekt tunn barriär mellan de inre väggarna i pumpa och vad du tjänar. För pumpa smaksatt soppor och nedgångar, men en ofodrad pumpa skål kan faktiskt öka receptet.

När du är klar med din serveringsskål pumpa, kan det hela kastas bort – lätt städa upp!

Pumpor är perfekta falla dekoration, och de är billigare att köpa än snygga grejer du ser på butikshyllorna.

Urholka en hög pumpa för att skapa en festlig fall vas. Klipp bara en liten krets av toppen, skrapa insidan ordentligt och halv fylla pumpan med vatten. Lägg faller blommor, kvistar och bär till visningen för att skapa en distinkt falla utseende. För extra “wow” faktor, omger basen av pumpa vas med nedgången lämnar och kottar.

Små pumpor göra perfekta ljushållare för konor eller värmeljus. Skär av toppen av pumpan och ihåliga ut. Fyll den till hälften med sand eller kitt och tryck ljuset inne. Fyllmedlet kommer att hålla ljuset på plats och förhindra den lilla pumpa från att välta. Placera alltid ljus på en brandsäker yta, och kom ihåg att någon öppen eld är en potentiell brandrisk.

Istället för att fylla din ihålig pumpa med mat eller ganska falla inredning, fyll upp med is. Placera öl (eller apple cider!) Inuti för att skapa praktiskt falla mini kylare. Den lilla pumpa kylare kan placeras över hela partiet, eller samlas på en viss plats. De är funktionella, men också dubbelt så intressanta hösten dekorationer.

Fyll din ihålig pumpa upp med äppelcider, en minskning favorit, för att skapa en rolig dryck dispenser. Skär ett litet, vinklat hål nära toppen av pumpan. Koppla upp detta med en kork (eller kanske stammen tillskurna, för erfarna DIYer) och häll drycker efter behag!

Gör dina pumpor funktionell i höst, och göra ditt hem ännu festligare för säsongen. Vänd dessa kalebasser i serveringsfat, dekorationer och allt annat du kan själv.