identifiera sorter av blåklockor

Utbudet av former av blåklockor sträcker sig från ett grunt platt stjärna, Karpaterna blåklocka, till den djupa, dubbla lager blomma av Canterbury Bell. Läs mer här om Bell sorter, som växer i zoner 4 till 8 i Nordamerika.

karpaterklocka

karpaterklocka

Karpaterna Bellflower är en ytlig, 6-pekade stjärna. Den växer nära marken, med antingen klarblå eller fasta, vita blommor ca 2 inches i diameter. C. carpactica passar sten och gränser.

mariaklocka

mariaklocka

Campanula Raddeana

Canterbury Bell har en djup, cylindrisk klockform i centrum, och en yttre, rullade tillbaka kronblad lager. En rik lavendel-blåfärgat vartannat år, växer till ca 3 fot i höjd. Alba sort har en enda lager vit klocka blomma.

Campanula Elizabeth Hybrid med C. Takesimana

Campanula Raddeana

Campanula Sarastro

Denna lilla pyramidformade blåklocka har lavendel och växer till omkring 12 inches tall. Dess hopade blommar gör en snygg kant eller mittenraden för en rabatt.

Campanula Elizabeth Hybrid med C. Takesimana

Elizabeth blåklocka producerar långa smala, hängande klockor i ljusrosa, att öppna i slutet av sommaren. Dess stjälkar nå upp till 2 fot i höjd.

Campanula Sarastro

Den Sarastro blåklocka har långa klocka blommor skuggade från ljusblå till lavendel, som växer tätt över hela anläggningen. Den växer 18 inches tall, i zonerna 4 till 7.