hur man våt sand gips

Gips är ökända för att producera stora mängder damm. Under slipprocessen är det lämpligt att bära en tung ansiktsmask så att du inte andas in damm. Det är också en bra idé att tejpa utanför rummet där du arbetar med ett stort ark av plast. Att sätta plast upp kommer att innehålla det mesta av dammet och spara resten av ditt hem från att vara täckt av en vit film. Men för att eliminera behovet av alla besvär, kan du våt sand gips. Med ett par artiklar från din lokala hem förbättring butik kan du få vacker, slät yta på gips utan allt damm.

En 5 liters hink som fungerar bäst för detta projekt. Innan du börjar fylla hinken med varmt vatten. Vattnet kommer att hjälpa till att hålla din svamp ren under slipprocessen. Ju mer vatten du lägger i hinken, desto bättre. Vattnet kommer att få full av gips rester och blir ganska mjölkig. Med mer vatten i hinken, kommer det att ta längre tid att behöva förändras och kommer att leda till att du sluta ditt arbete mindre.

Steg 1-Fyll hink med vatten

Använda gips svampen påminner om att använda en svamp när diska. Den grova, slipande sidan av svampen är för tunga arbete, slipning väggen, och den mjuka, fluffiga sida är för att applicera vatten. Dränka svampen i vatten. Svampen är ny, så du kan behöva lämna det under vatten för en stund att absorbera tillräckligt med vatten. Gör ett bra jobb med vrida ur svampen. Svampen ska vara fuktig, men inte droppande vatten.

Steg 2-Wet den Sponge

Med den mjuka sidan av svampen, applicera vatten på det område du kommer att sand. Vänd svampen över och börja sand gips varhelst du märker ojämna kanter. Det är bäst att sand gips över stora områden. Se till att använda stora drag också. Detta kommer att möjliggöra en jämnare slipning. Inte frestas att sand kraftfullt i ett litet område. Detta kommer sannolikt att leda till ett ärr eller bucklor och spår kvar i väggen. De första minuterna kan vara lite nedslående. Oroa dig inte. Det tar några minuter för gips att mjukna under fukten i vattnet.

Steg 3-Sand Wall

När du fortsätter processen kommer slip sidan av svampen blir täckta i våta gips partiklar och kommer att börja fungera dåligt. Eftersom detta händer, skölj svampen i vattenhink och fortsätta.

Steg 4-Check vatten och fortsätt

Efter ett tag kommer vattnet att bli skumma. Svampen kommer inte att rengöra samt heller. Vid denna tidpunkt ersätta vattnet med färskt, rent vatten och fortsätt.

Med bara några verktyg och lite tid kan du sand din Gips till en slät yta. Inga fler hosta eller nysning från gips damm.