interiör terrakotta golv rengöring och underhåll tips

Nyckeln till rengöring och underhåll en terrakotta golv är ordentligt täta den, antingen när den är installerad eller när du byter en äldre tätningsmedel. Med rätt tätningsmaterialet och förfarandet, kan du skydda golvets utseende och gör rengöringen golvet en enklare och mindre tidskrävande jobb. Se informationen nedan för att välja rätt tätning och att rengöra och underhålla din terrakotta klinkergolv.

Din terrakotta golv kanske redan har förseglats direkt efter det har installerats. Om så är fallet, vet du det förseglades när du spiller vätska på den. Om vätskan penetrerar ytan och porer, det mer än troligt att det inte har förseglad. Eller, om det var förseglad med fel typ av sealer du kommer förmodligen se samma resultat. Om ditt golv har ingen sealer på det, måste du välja en som fungerar bra med stenytor. Även om du hittar speciella tätningsmedel som är gjorda speciellt för terrakotta kakel, kommer de flesta kommersiella sten tätningsmedel fungera bra.

Steg 1 – Att välja en Tätningsmedel

Ta bort smuts, sand eller skräp från golvytan genom att tvätta den med en blandning av vatten och ett milt rengöringsmedel. Eller, om du har en våt vakuum utformad för att rengöra hårda golv, använda det. Efter rengöring, använda vanligt vatten för att skölja och avlägsna någon tvål eller rengöringsmedel används för att rengöra golvet. Låt ytan torka helt innan pre-tätningsmedel.

Steg 2 – Förbereda Plattor Pre-tätningsmedel

Om terrakotta klinkergolv har nylagda och injekteringsbruk hade tillämpats, kan du i förväg tätning tänd Annars måste du ansöka injekteringsbruk och pre-tätningsmedel. Om du är osäker på om det har förseglats, kontrollera golvet. Sealer lämnar en glänsande, slät yta. På oförseglade kakel eller kakel som tätnings bärs ser du en tråkig och porös yta.

Steg 3 – Använda Pre-Tätningsmedel

För en nylagda och oförseglade golv, välja en pre-tätningsmedel gjorda speciellt som skall tillämpas på ett nytt golv i en 24-timmarsperiod efter installationen är klar. Följ alltid anvisningarna från tillverkaren innan din tätningsmedel. Vid tillämpning av din pre-tätningsmedel, alltid använda en pensel eller ren trasa. Efter försegling tillåta golvet att torka, med användning av tillverkarens instruktioner. Aldrig gå på golvet tills det har torkat helt.

Steg 4 – Rengöring Sealed Terracotta klinkergolv

Golvet är förseglad och blankt utseende kommer att pågå längre om du rengör den ofta. Grit från smuts eller sand kommer att bära tätningsmedlet bort dina brickor. Ju oftare du sopa och rengöra dessa golv, desto längre tätningsmedlet kommer att pågå, och ju längre du skyddad golvytan kommer att pågå innan du kommer att behöva återförsluta. För rengöring dessa golv, behöver du inte använda en speciell golvrengöringsmedel. En lösning av vanligt vatten och mild tvål eller rengöringsmedel kommer att fungera bra och kommer att bevara finish på dina brickor. För att rengöra dem, använda en mopp eller rengöring trasa för att rensa upp normal smuts. För en de fläckar som är svåra att rengöra med vatten, kommer en pensel brukar göra jobbet.