installera ett säkerhetsbälte extender

Ett säkerhetsbälte extender kan vara en bra komplement om du tycker att bältet är för hårt eller om du vill säkra något på plats som är större än den normala bältet tillåter. Lyckligtvis, installera ett säkerhetsbälte extender är inte särskilt komplicerat eftersom de normalt kommer i en standard, universal storlek utformad för att passa varje säkerhetsbälte i alla fordon. Följ de enkla stegen nedan för att slutföra projektet på bara några minuter.

Du bör kunna hitta en universell säkerhetsbälte extender vid varje välsorterad fordons butik. Du kan också köpa dem på nätet. Även om beslag på bältes förlängare är universella, gör banden själva finns i olika längder. De tillgängliga längder är normalt 6 eller 12 inches. Välj den bästa för dina ändamål.

Steg 1 – få rätt Säkerhetsbälte Extender

Vara säker på att du köper en godkänd extender för maximal säkerhet. Innan du försöker installera det, kontrollera att satsen innehåller alla de nödvändiga komponenterna inklusive muttrar och brickor. Utöver detta behöver du en skiftnyckel.

Steg 2 – Ta loss säkerhetsbältet

Hitta slutet av säkerhetsbältet i bilen. Detta kommer att vara fäst vid dörrkarmen eller själva sätet. Säkerhetsbältet ska fästas med en kraftig skruv och mutter som du kan ta bort med hjälp av skiftnyckel. Ta bort säkerhetsbältet från enheten.

Steg 3 – Sätt i säkerhetsbältet Extender

För att installera förlängaren, helt enkelt placera den böjda änden av det på den plats där du bara bort säkerhetsbältet. Byt ut mutter och bult som du tidigare tagit bort, och bältesförlängaren bör fastställas på plats. Vara säker på att det är så tätt som möjligt.

Steg 4 – Avsluta

Placera bulten som kom med bilbältet extender i den andra sidan av förlängaren (den platta sidan). Sedan placera den in i metallsektion av bandet självt. Denna del av den befintliga säkerhetsbältet är det som du loss från bilen. Kontrollera att bulten är vänd i riktning mot sätet så att den inte är i vägen när personen att komma i eller ut ur bilen.

Placera brickan på bulten som löper genom förlängare och den befintliga säkerhetsbältet. Var noga med att skruva fast muttern ordentligt på plats med hjälp av nyckeln.

Innan du använder den modifierade säkerhetsbältet, kolla över anslutnings delarna igen för att se till att alla skruvar och muttrar är adekvat tät. Om de är i riskzonen för att lossna, kommer det att medföra att syftet med säkerhetsbältet i första hand. När du är nöjd att förlängaren har installerats korrekt, kan du använda bilen igen.