installera en nätspänning kyltermostat

En linje spänningssystemet är vanligtvis endast används på värmare och vinds fans, men att installera en nätspänning kyltermostat bör inte vara svårare att hantera än att bara monteringen på vinden eller bottenplatta. Nätspänningen enpoliga system använder kraft för något mindre än 120 volt, medan den dubbla pole styr upp till 220 volt. Det senare kommer förmodligen att vara bäst för din luftkonditioneringssystem. Genom att installera en tvåpolig nätspänning kyltermostat, kan du se till att ingen makt reser till enheten utom när du väljer att stänga av termostaten på. Du kan välja att låta enheten monteras av en professionell, eller så kan besluta att du har tillräckligt med grundläggande hem förbättring färdigheter som du kan göra jobbet själv.

Innan du gör något med termostaten, vara säker på att strömmen är avstängd vid huvudströmbrytaren, antingen i ditt garage eller i närheten av ytterdörren av ditt hem. Därefter skruvas baksidan av termostaten, och titta på skruvplintar som finns inuti. Dessa bör märkas linje (för de bästa terminaler) och Load (för botten terminaler). Dessa skruvar påverkas av om termostaten är påslagen eller inte, att ta kontakt endast när termostaten används.

Steg 1 – Den termostat

Du måste ta bort den gamla termostaten innan du installerar den nya. Gör detta genom att ta bort locket med din skruvmejsel, och sedan skruva huvuddelen av den stat från väggfästet. Ta kablarna från terminalerna, och sedan skruva monteringsplattan och se till att ledningarna förblir utanför muren. Du bör då ta din nya termostaten och installera väggmonteringsplåten i samma position som den tidigare. Pressa ledningar genom hålet i plattan, och sedan skruva in i väggen.

Steg 2 – Ta bort den gamla termostat

Nu kan du koppla den nya termostaten. Följ instruktionerna i din manual för att hitta rätt tråd för varje terminal. Skala lite av isoleringen från varje tråd med avbitare eller tång. Var noga med att ta bort bara tillräckligt för att exponera koppar under. Ångra terminalen du kommer att använda, och tryck sedan tråden genom hålet. När kabeln är igenom, dra åt skruven tills tråden hålls stadigt på plats. Du bör ansluta två trådar från strömförsörjningen till terminalerna markerade linjen, och ledningarna som förser kylaggregatet med kraft i terminalerna markör Load.

Steg 3 – Anslutning av termostat

När du har fast termostaten, placera kroppen i monteringsplattan, och skruva på plats. Innan du byter ut locket, slå på strömmen igen för att se till att enheten har kopplats korrekt och kontrollera att termostaten styr AC-enhet. När du är nöjd, sätta dit kåpan och lämna nätspänningen termostaten att göra sitt jobb.

Steg 4 – Efterbehandling