indiska recept för hemlagad tvål

Hemlagad tvål har en personlig touch, oavsett om du använder det själv eller ge den som gåvor till andra. Indiska hemlagad tvål lägger exotiska ingrediens i denna blandning, ofta med subtila dofter. Det är inte svårt att göra hemlagad tvål, och dessa indiska recept lämnar huden känns fräsch och luktar mycket bra.

Du kan göra en lotion bar som är doftande med sandelträ för en enkel indisk hemgjord tvål. Bara smälta 4 uns av bivax (du kan använda antingen den gula eller vita) i en kastrull medan du försiktigt smälter 4 uns av sheasmör i en annan kastrull. När de är helt smält, blanda ihop dem och rör om väl. I detta skede, tillsätt 5 uns av olja, företrädesvis antingen jojoba eller rapsolja, plus 2 tsk sandelträ eterisk olja. Blanda ihop väl och häll sedan i mindre behållare som kommer att fungera som tvål formar. Varje stapel av hemlagad tvål ser bäst om du vänta med att hälla det tills blandningen har svalnat något. Låt 2 timmar för hemlagad tvål härda innan du tar bort från behållarna.

lotion Bar

Ingenting väcker Indien som doften av patchouli. Används sparsamt, det är en underbart sensuell doft som är perfekt i tvål. Börja med att värma upp 10 uns av kokosolja med 8 uns av olivolja och 12 uns av vegetabiliskt matfett, såsom ister. När de har helt smält samman, sätta pannan åt sidan för att svalna och kombinera 13 uns av destillerat vatten med 4 uns av natriumhydroxid, omrörning dem noga tillsammans. Placera den på värme under ständig omrörning tills den når 120 grader Fahrenheit. Sedan lägga den till oljeblandningen och rör om tills det börjar tjockna. Tillsätt 1 tesked av patchouli eterisk olja.

patchouli Tvål

Nu häll i tvål formar du vill och täck med en handduk. Lämna tvålen att härda under 24 timmar. Ta bort från formen och placera på lager av kartong. Täck med en handduk och låt stå i 4 veckor, vilket låter natriumhydroxid reagera ordentligt med oljorna i tvålen. Efter denna tid kan du använda hemlagad tvål.

jasmin Tvål

För att göra jasmin tvål, måste du använda gummihandskar och skyddsglasögon som du kommer att arbeta med lut. Mät upp vatten för att lut i en 3-till-1-förhållande (32 ounces till 11,2 ounces), är säker på att lägga till vatten till lut, inte tvärtom. Ge blandningen tid att svalna, och sedan mäta 3 pounds av ister, 1 pound kokosolja och 1 pund olivolja in i en gammal kastrull och smälta dem tillsammans. Värme tills temperaturen är 210 grader, och sedan lägga till den lut blandning. Rör om ordentligt och även använda en stavmixer för att blanda allt.

Tillsätt jasmin doft (1.5 ounces) och hålla omrörning. När blandningen har tjocknat häll hemlagad tvål formar och låt svalna i 24 timmar innan du tar bort tvål. Om tvålen inte kommer ut lätt, vrid formarna lite för att frigöra hemlagad tvål.