idéer för att samla kosmos frön

Spara kosmos frön från dina kosmos blommar i höst kommer att spara pengar och gör att du kan plantera dessa höga, färgrika blommor snabbt under våren. Använd dessa idéer för att samla in och lagra dina kosmos frön i 6 månader till ett år.

Vänta tills kosmos har avslutat blommande och kronbladen har fallit bort från de centrala seedheads. Tork seedheads bör vara mörkbrun eller svart färg i stället för gult. Välj en varm solig eftermiddag för att samla in frön, för att förhindra mögeltillväxt från fuktiga seedheads och frön. Dra seedheads noggrant av blomstjälkar över den stora kartongen och placera seedheads i boxen som du samlar dem.

När ska samla Cosmos Seeds

För att hålla samma färg på blommorna för nästa vår, samla frön från varje färg av kosmos du har i din trädgård separat och torr och förvara dem från de andra färgerna. Märka dem med färg för att förhindra förväxling när plantering igen.

Hur man samlar Cosmos Seeds

Använd din uteplats bord eller ställa in ett litet fällbord i trädgården. Täck den med tidningen och sedan med vanligt vitt pappersark tejpade tillsammans. Om du släpper frön från de torkade ståndare, kommer du att kunna hitta dem på denna vit kåpa. Ta ut små behållare för användning som utsädes samlare. Plaströr med snäpplock fungerar bra. Bända upp varje seedhead över en behållare för att frigöra de små frön. Borste inuti seedheads med fingrarna för att du har alla frön från vardera. Plocka upp någon som faller på den vita papperet.

Torkning av frön

Överför alla frön i kartong skokartong och lämna i en mörk, sval plats för sex till åtta veckor så att de lufttorka ordentligt. Skaka rutan varje vecka för att vända frön och hålla dem från att fastna på insidan av lådan. Kontrollera att se till att de torkar på alla sidor och vända mörkt. När de är helt torr, lägg dem i en plast zip-top förvaringsväska, antingen sandwich-storlek eller medelfrys storlek. Märk påsen som “Torkade Cosmos Seeds” så att du kan identifiera dem nästa vår. Skriv datum på påsen, som du kan lagra dessa torkade frön i över sex månader. Hålla dem i torrt, mörkt, svalt där du torkade ut dem. Undvik att utsätta dem för något ljus när de är vilande. Om du behöver lagra frön utanför, sätta påsen i en gammal, helt rensade färg kan med en tätt åtsittande lock, för att skydda dina frön mot bitande gnagare.

Samla och lagra frön från dina kosmos varje år för att försäkra dig om de färskaste fröunderlag att plantera varje vår. Om du bygger upp ett stort utbud av frön, ge dem som gåvor till vänner under vintern semesterperioden, så att de kan lägga till dem i sina trädgårdar på våren. Ser fram emot att ha dessa vackra blommor i trädgården kommer att hålla humöret uppe genom de långa vintermånaderna.