i hemmet kompost skopor: hur man gör en och hur man använder det

Rachel Klein är en ivrig trädgårdsmästare, och en mästare på växande allt från grundläggande örter druvor – utan användning av bekämpningsmedel eller bekämpningsmedel. Hon älskar också att torka, sylt eller knipa något hon växer. Rakel har trädgårdsarbete kompetens bortom hennes år.

Kompost, förutom att vara en av naturens bästa gödningsmedel, kan ibland vara jobbigt att göra. Men glömmer att köpa dyra säckar kompost, när ett extra steg kan spara tid och ansträngning för att göra det själv gratis.

The Bucket

Visste du att 30 procent av alla kökslappar är komposterbara? Eller att den genomsnittliga amerikanska köket producerar cirka 150 pounds av komposterbara kök papperslappar varje år? I stället för att dumpa dem alla i soporna, använd en i hemmet kompost hink för att göra dina komposterings mål i vanor och titta på din trädgård rake på fördelarna.

Air Filtration

Det finns omfattande artiklar och how-to är beskriver processen för att göra din egen kompost. Grunden för kompost produktionen har en utomhus bin eller lugg där du lägger dina kök, hus, och varvet klipp och blanda konsekvent. Denna blandning bryter ned och sönderdelas med tiden, vilket skapar en jordliknande näringsrika hopkok, perfekt för vitalisering din landskapsväxter, prydnadsväxter, och även krukväxter. Men att kalla upp viljan att göra flera resor ut till din komposthög varje dag kan vara irriterande. När du har rätt i mitten av matlagning och har en hög med potatisskal du vill bli av med, sätta på skor och släpa ut allt till komposten verkar så mycket hårdare än bara uppspänning det i papperskorgen bredvid dig . Därför skönheten i i hemmet kompost hink.

Material

Även kallad en kompost hink eller kompost lerkruka, en i hemmet kompost hink är helt enkelt en hink du håller i ditt kök där du kan bekvämt lagra ditt kök papperslappar. Precis som din papperskorg eller papperskorgen, när det blir fullt, du bara ta det hela ut till komposthögen och dumpa det. Kök papperslappar som är komposterbara omfatta alla grönsaker och frukt materia som peeling, skalet, stjälkar, etc, rena äggskal, kaffesump och filter, och någon ren pappersprodukt inklusive tidningen.

Storlek

Naturligtvis, med någon gammal hink inte kommer att göra. Som ditt kök lappar bryta ner, en process som börjar bara timmar efter att du slänga dem, kommer de att bli illaluktande och slemmiga, en grogrund för bakterier och en inbjudan för skadedjur som myror, och även möss.

Clean-förmåga

Lyckligtvis finns det många modeller av i hemmet kompostbehållare som är avsedda att skydda mot dessa frågor. Här är några funktioner för att titta efter när man beslutar om en i hemmet kompost hink

Gör din egen

Steg 2 – Anbringa Filter

En av de oundvikliga komplikationer när kompostering inomhus är lukten. Många försöka kontrollera luktproblem med hjälp av hinkar som har mycket tättslutande lock. Men fånga komposten inuti med ingen frisk luft faktiskt intensifierar problemet och gör lukt värre. Modeller med ventilationshål, å andra sidan, hjälper till med luftcirkulation, men även erbjuda plats för skadedjur som myror och frukt knott att komma in. De bästa modellerna är klädda med kolfilter som absorberar alla lukter och låta komposten att andas. Carbon liners bör ändras varje månad, och nya celler kostar bara några dollar.

Det finns många material som kompost hinkar kan gjorda av, och var och en har sina egna fördelar och nackdelar. modeller av rostfritt stål kommer att kosta mer, men ser bra om du planerar att hålla din kompost hink på bänkskivan. Plastmodeller fungerar lika bra om, och många är dekorativa och billig. De har också lagt till möjligheten att tvättas i diskmaskinen, vilket är mycket praktiskt. Vissa modeller är tillverkade av en målad keramik, som ser mycket trevligt, men kan vara mycket tung när den är full. Några av de bästa modellerna har dekorativa metall eller keramiska utsidorna och komma med en plasthink insats som sitter inuti det yttre. När det är dags att tömma dessa helt enkelt dra plasthink inifrån och fäll ut den hopfällbara handtag för enkel transport. Sedan, när du är klar, kasta insatsen i diskmaskinen. Oavsett material du väljer, se till att din kompost hink har en robust handtag.

När man överväger storlek, kom ihåg att mindre modeller har fördelen av att kunna passa under en diskbänk eller i ett litet skåp, utom synhåll. Men eftersom de inte kommer att hålla många rester, hittar du dig själv att göra täta resor till komposthögen. Det enklaste sättet att avgöra vilken storlek du behöver är att övervaka ditt kök skrot utgång för en vecka. Ett kök som producerar en gallon användbara kompostavfall i veckan bör hitta en kompost hink som rymmer 1-2 liter kompost. Ett kök som producerar två liter komposterbara rester per vecka bör använda en hink som rymmer 2 + gallon, och så vidare. Något annat att tänka på är storleken på öppningen på din kompost hink. Helst du vill ha en öppning som är tillräckligt stor för att du ska kunna hålla en skylt över den och tömma dina klipp, utan att spilla dem överallt.

Efter dumpning din kompost, är det alltid en bra idé att ge din kompost hink en bra tvätt. Många plasthinkar kan diskas i diskmaskin, vilket gör dem mycket bekvämt. Andra modeller är liten nog att de är lätta att tvätta för hand. Stora modeller som är fyrkantig, eller avsmalning kan vara en olägenhet att tvätta. Komposterbara påsar är ett enkelt och mycket bekvämt tillägg till någon kompost lerkruka. Komposterbara påsar är plastliknande påsar som är utformade för att bryta ned i komposthögar. Så genom att rikta insidan av din kompost hink med en komposterbar påse, för att tömma det du behöver bara bära väskan sätter ut till din kompost lugg och släppa det hela insidan. Komposterbara påsar är gjorda av växter, vegetabiliska oljor och en komposterbar harts härrör från majs. De är robusta och starka, men bryts ner av mikroorganismer som finns i en komposthög och bryta ner snabbt.

Gör din egen i hemmet kompost hink kan vara mycket enklare och definitivt billigare än att köpa en. Allt du behöver är en lämplig storlek plastbehållare med en tättslutande lock (plast kaffeburkar är mycket populära), kolfilter (såsom de som används för slutna pott kattlådor), en limpistol (eller superlim), och en borra.

Steg 3 – Montera

ämnen

Steg 1 – Borra hål

I plastlock av behållaren, borra 10 eller flera små hål med en ¼-tums borr.

Med en vass sax, klippa din kolfilter för att passa insidan av locket. Sedan, med limpistol, använder några dollops av lim för att fästa filtret på insidan av locket och se till att alla hål du borrade är väl täckta.

Nu, helt enkelt skruva på locket på din plastbehållare, och du är klar! En helt ny komposterings hink för mindre än $ 10. Du kan även måla utsidan av behållaren om du vill att det ska se mer dekorativa.