hur man tråd en badtunna pump

En badtunna kan ge oändliga glädje för de bestående kalla vinterdagar eller värkande muskler. Oavsett om ditt hem har just haft en ny barrel monteras, eller om du byter ut en befintlig enhet, ledningar en barrel pump är en ganska okomplicerad process som nästan vem som helst med några DIY kompetens och en verktygslåda kan åta sig.

I denna artikel kommer vi att visa hur man tråd en badtunna pump.

Steg 1: Inte får Chockad eller våt

Kontrollera all ström till badtunnan är avstängd. Detta kommer att bidra till att undvika obehagliga störningar som kan komma från att arbeta när strömmen fortfarande är på. Du måste också stänga vattenavstängningsventil och dränera balja med all befintlig vatten.

Steg 2: Kontrollera anslutningarna

Din pump har tre olika anslutningar. En för den primära pumpen, en för den sekundära pumpen och en slutlig anslutning för blåsaren. Noggrant kontrollera att alla anslutningar är korrekta så att pumpen kommer att fästa ordentligt till badtunnan.

Steg 3: Dra Plug

Koppla pumpen genom att dra ut kontakten ur styrenheten.

Steg 4: ins och outs

Alla badtunnor har ett vatteninlopp och ett vattenutlopp kontakt. Dessa måste tas bort. På äldre badtunnor kan det vara värt att ersätta dem med nya. Dessa kontakter är lätt tillgängliga på de flesta pool och spa butiker.

Steg 5: kontrollenheten

När strömmen är fortfarande avstängd, anslut pumpens elanslutning till sin styrenhet.

Steg 6: Vatten

Anslut vattnet. Se till att monteringen är tätt säkras för att förhindra läckage från pumpenheten, särskilt nära källan till elektricitet.

Steg 7: Sanningens minut

Dubbelkolla alla dina kontakter. Om du är säker på att alla dina anslutningen är korrekt och säkert, kan du slå på strömmen.

Steg 8: Läckage

Som badkaret börjar fyllas med vatten, hålla ett vakande öga på läckor. Vid första tecken på någon läcka, stänga av vattnet och sköta det omedelbart. Det är alltid en bra idé att isolera någon elektrisk källa innan denna typ av arbete kan börja. När karet är full av vatten och fri från läckor, kan pumpen startas.

Steg 9: njuta

Det sista steget är att hoppa i badtunnan och njuta frukterna av ditt arbete.

tips

Pumpar för badtunnor finns i olika former och storlekar. De kommer också i enkel- och dubbelhastighetsalternativ. Den typ som du behöver kommer att dikteras av storleken på din badtunna.

Räkna antalet strålar i din badtunna. Ju fler jetplan du har, desto större pumpen behöver vara.

Om du byter ut en befintlig pump, försöker köpa samma modell. Detta kommer att leda till att underlätta för montering och garanterar kompatibilitet.