hur man koppla din takfläkt

Det är tyst bra att veta hur man tråd en takfläkt i stället för en annan fixtur många gånger. Detta projekt kommer att ta några timmar, men det är väl värt den tid och ansträngning. En takfläkt är inte bara användbar på sommaren. På vintern kan du sätta fläkten i backen eller använda den lägsta hastighet för att hjälpa till att driva värmen i rummet.

Det finns flera saker att tänka på. Takfläktar finns i många olika stilar och färger. Välj en som passar inredningen i ditt hem. Eftersom du kommer att ersätta en armatur när du installerar nya takfläkt, måste du bestämma om ditt rum fortfarande kommer att få tillräckligt ljus eller om du behöver köpa en fläkt som har en inbyggd ljus. Se också till att du har tillräckligt med “head room” efter att du tråd takfläkt. Det vore hemskt om någon gick av misstag in i fläktbladen.

1. Att välja en takfläkt

Gå till din brytare och stänga av strömmen till fixturen du tar ut. Vrid strömbrytare på och av några gånger och använda en krets testare på fixturen för att se till att strömmen är avstängd. Sedan tar ut glödlampor och eventuella glas covers. lossa sedan fästbultar så att du kan ta bort den gamla armaturen.

2. Ta bort den gamla match

Det bör bara vara två eller tre trådar. Koppla dem alla.

3. Koppla Wires

Vid denna punkt, ta några minuter att se över den elektriska rutan och se om det kommer att kunna stödja takfläkt. Om så är fallet, kan du fortsätta att fästa monteringskonsolen till boxen. Dra åt skruvarna så mycket som möjligt. Fäst sedan kroken på konsolen,. 5. Tråd takfläkt

4. Montera Fan

Nu är det dags att koppla takfläkt. Fäst vita trådar till varandra, svart till svart, etc. Använd en tråd nöt att täcka de vita och svarta trådar. Glöm inte att bifoga marken till kopplingsdosan. När du är klar, få överskottet ledningar ur vägen genom att knuffa upp i elskåpet.

6. Fäst fläktmotor

Skruva fläktmotor i sin plats på monteringskonsolen. Kontrollera att se om du tråd takfläkt ordentligt genom att slå på strömmen och testa den. Strömbrytaren på väggen och draglinan på fläkten båda måste vara på. Slå sedan av strömmen igen och lägg motorkåpan.

7. Montering av fläktbladen

Innan du börjar måste du bifoga varje fläktblad har fäste. Därefter montera bladen till motorn med hjälp av konsolerna. Slå sedan på strömmen och testa fläkten en gång. Kontrollera om fläkten vickar för mycket eller gör mer buller än det är tänkt att. Pushing fläkten tills det är nivå kommer att fixa de flesta problem. Om du har köpt en dyrare fläkt, kan det ha varit en balansering kit packad med det. Följ tillverkarens instruktioner om hur man använder den.