hur man använder polyisocyanurat isolering

Polyisocyanurat isolering är en typ av isolerad skumskiva som erbjuder en hög nivå av termisk resistans och kallt väderskydd för ditt hem. Polyisocyanurat isolering kostar mer än andra typer av skum ombord, men kan bidra till att spara tusentals dollar i elektriska uppvärmnings- och nedkylningskostnader. Installation och användning av polyisocyanurat isolering är inte så svårt, men det finns några saker du bör göra under installationen för att göra isoleringen effektivare. Denna enkla handledningen kommer att ge dig några saker du kan använda för att göra installation av polyisocyanurat isolering i hemmet enklare och mer energieffektiva.

Om du behöver skära ark hur polyisocyanurat isolering, bör du använda en brukskniv snarare än en Gips såg eller annan typ av fräs. När du skär av material, använd en rak kant och skär på den sida av skumskiva som har folieytan fäst (i förekommande fall). Snäpp skumskivan istället för att försöka att skära hela vägen genom den.

Steg 1 – Skär med en mattkniv

Använd aldrig spik eller häftklamrar vid installation polyisocyanurat isolering. Använd i stället en kvalitet entreprenör lim att limma skumskivor på plats. Det spelar ingen roll om du fästa skumskivor till cement väggar i källaren eller installera dem i takbjälkar av ett tak, använda lim för att fästa ark av skum ombord isolering.

Steg 2 – Använd Adhesive till fast skum Boards

Fukt kan lätt skada polyisocyanurat isolering. Därför bör du alltid installera en ångspärr mellan bit isoleringsskum styrelse och den yttre väggen där den är installerad. När du installerar en ångspärr, är det bättre att koppla den till dubbar eller väggmaterial snarare än att limma det direkt till isoleringen. När du väljer en ångspärr, välj en som är så motståndskraftig mot fukt som möjligt. Fukt som når isoleringsskum styrelser kommer snabbt minska R-rating för isolering och gör det mindre effektivt att ge kylning och värmeskydd för ditt hem.

Steg 3 – Installera alltid ångspärr

Eftersom du inte kommer att kunna spika eller häfta vid ytan av polyisocyanurat isoleringsskum skivor, måste du rama in cement väggar i källare där du installerar isoleringen. För att göra detta, kan du använda 2 x 2 tum bitar av virke för att skapa ramar som du sedan kan fästa gips och en fuktspärr i syfte att täcka skumskivor.

Steg 4 – Ram i cementväggar

Det är inte heller en bra idé att lämna isoleringen avslöjats. Så, alltid ram i väggarna där skumskivor är installerade och täck med gips eller träpanel. Återigen, alltid se till att det finns en ånga eller fuktspärr mellan isoleringsskumskivor och täckningsmaterial.

Steg 5 – Täck med Gips eller Panel