hur man använder en våt torr dammsugare

Tidigare våt torr dammsugare användes för kommersiella ändamål, för tunga jobb. Men tillverkar nyligen har varit att utforma modeller i kompakt storlek att finnas tillgänglig på marknaden för hemmabruk. Att veta hur man använder en våt torr dammsugare kan komma till hands eftersom dess syfte är som mångfacetterad som namnet antyder.

Steg 1 – Ta bort stillastående vatten

Vid användning av våt torr dammsugare är det viktigt att avlägsna eventuellt stillastående eller stillastående vatten från slangen. Placera slangen i en hink med vatten och slå på dammsugaren. Lägg sedan maskinen på ett torrt område och tömma insidan trumman när den fylls med vatten.

Steg 2 – Välj rätt filter

Såsom tidigare nämnts en våt torr dammsugare kan användas för att suga damm eller till och med vätskor. Men när man byter från en uppgift till en annan, är det av yttersta vikt att byta filter. Med ett klick på en knapp kan du ändra dammsugarens funktionsförmåga. Vakuum vatten och andra vätskor en skum filter används. Å andra sidan är ett pappersfilter används för att suga skräp och dammpartiklar.

Steg 3 – Justera bilagor

Varje dammsugare kommer tillsammans med olika tillbehör. Vissa är borstar som behövs för att skrapa bort dammpartiklar innan den sugs upp in i slangen. Andra tillbehör har en smal slutar att nå alla vinklar och vrår, som gör det möjligt att rengöra mellan möbler. Andra typer av bilagor är anpassade för rengöring mattor, bilsäten etc.

Efter att ha valt rätt filter och lämplig fäste för jobbet till hands, kan du börja dammsuga önskat område, var noga med att täcka varje del av området för att rengöra det med framgång.

Steg 4 – När du ska använda avgas Portion

Delen avgas är en helt annan typ av bilaga. De flesta våta torr dammsugare komma med förmågan att inte bara suga i luften, men också blåsa luft ur slangen. Kunskap om denna funktion kan göra utomhus rengöringen enklare. Ibland när det handlar om större former av skräp som löv och partiklar som vanligen finns i trädgårdar, är det perfekta sättet att rengöra att flytta dem åt sidan, med hjälp av del avgaser, för senare samlingen.

Steg 5 – Tom Tub

Det är viktigt att tömma badkaret på en regelbunden basis, speciellt om du använder den våta torr dammsugare ofta. Vanligtvis pegs sätt på locket av karet till basen. Genom unclipping tapparna du skulle kunna ta bort locket och tömma innehållet i badkaret. Badkaret ska raderas omedelbart efter dammsugning flytande avfall. Stagnation av vatten i badkaret skulle ge ut en motbjudande lukt så småningom.

Fördelen av en våt torr dammsugare är att den är en mångsidig apparat som lätt kan användas inom landet för att underlätta den svåraste av uppgifter. När du har bemästrat dess användning, och genom att tillämpa en touch av kreativitet kan du utföra vissa okonventionella jobb med din våta torr dammsugare såsom hämta borttappade nycklar från ett avlopp och unclogging svåra diskbänk avlopp. Utan tvekan den här typen av dammsugare kan anses av vissa en nödvändighet i deras hushåll!