mutterdragare reparation: hur man kan reparera en trasig mutterdragare motor

Mutterdragare reparation kräver lite kunskap och några grundläggande verktyg. En mutterdragare är en viktig elverktyg och är känd under flera namn, såsom en luftskiftnyckel, skallra pistol, luftgevär och vridmoment pistol. Detta är en hylsnyckel som levererar en utsignal som är av högt vridmoment. Kraftåtdragningsnyckeln kräver minimal ansträngning av användaren och har en roterande utgående axel. Den vanligaste kraftkälla en slagnyckel är tryckluft, och båda hydrauliska och elektriska effekten används för att manövrera den skiftnyckel. Detta är en av de sladdlösa enheter som har blivit mycket populär och nästan en nödvändighet i dagens verktygslådan. Slagnyckeln används i de flesta moderna industrier, i synnerhet i de där det finns en tung belastning på fordons reparation, underhåll av tung utrustning, och produktmontering. En slagnyckel används också i större byggprojekt, det kan också användas i situationer där utsignalen krävs vid ett högt vridmoment. Det kan finnas många skäl till att mutterdragaren motorn inte kan fungerar. Här är hur du kan felsöka en trasig mutterdragare motor.

En mutterdragare är en kompakt instrument, och det finns chanser att motorn inte kan monteras på rätt sätt, och därför kan det vara att ge dig problem. För att kontrollera för en korrekt montering av motorn, måste det tas isär. Från framsidan av motorn, lyft bakre hammarbrickan och ta bort de två motortvättar. Motorn är monterad i ett litet område, även känd som motorhuset. När brickorna har tagits bort, kan du ta bort motorn genom att helt enkelt ta tag i splines änden av rotorn och ta bort den.

Steg 1 – Kontroll och Demontering av motor

Mekanismen inuti hammaren fall effekten kan behöva rengöras och smörjas. Använd en ren trasa för att avlägsna smuts och grime som fångats på fettet. Med hjälp av en maskin smörjmedel, blöt en liten bit tyg och tillämpa den på de mindre delarna av slagmekanismen.

Steg 2 – Rengöring och smörjning av motor

Placera omvända ventilbussningstätningar ordentligt i underskärningarna på ventilbussningen. Den omvända ventil bör dämpas med lätt smörjolja för att säkerställa att det fortsätter att röra sig. Installera spärrfjäder av den omvända ventilen i dess rätta hålet. Flytta nyckel så att du står inför handtaget och nyckeln är i upprätt läge. För att säkerställa att backventilen är i rörelse, rotera den i vänster till höger rörelse i motsatt vägg bussning av det splinesförsedda änden.

Steg 3 – Montering av motor

Det omvända ventilratten kan nu fäst vid rattskruven. Använd en skruvmejsel för att dra åt skruven med ett moment av 60 till 70 tum-pounds. Om gasreglaget värdet sätet har varit missriktad, installera en ny genom att trycka den på plats med hjälp av en träpinne mätning ½ “diameter. För in avtryckarenheten tillbaka in i triggbussningen.