installation och kabeldragning en ledde julgran

LED julgransljus ger en mycket bättre, renare ljus än de äldre glödtyper. De har blivit mer populärt på senare år, men de är fortfarande mycket dyrare. Även LED julbelysningen installera på ungefär samma sätt som glödlampor, är det viktigt att veta det rätta sättet att installera och använda dem.

Du kan ansluta strängar av LED julbelysningen till varandra, precis som du gör med traditionella lampor. Börja från toppen av trädet och arbeta nedåt. Du behöver inte lamporna Compact tillsammans, tillåter en bra lucka mellan varje. Kör strängen nära slutet av varje gren av granen, vilket gör det möjligt för lamporna att ses lättare.

strängar

När du når slutet av den första strängen, bifoga nästa sträng på kontakten, på samma sätt som med glödlampor. Fortsätt att linda strängen nedåt runt trädet. Lägg till en tredje strängen när det behövs. Du bör inte gå längre än 3 strängar av ljus på en krets. När du kommer nära slutet av den tredje strängen, se till att kontakten kan nå en förlängningssladd som är ansluten till elnätet. Du kan linda denna förlängningssladd upp runt jul trädstam.

extra Strängar

Om du behöver mer än tre strängar av LED julbelysning, låg det första ljuset nära det sista ljuset av den tredje strängen och fortsätter att linda strängen ner runt trädet. Efter ytterligare 3 strängar, fäster en annan förlängningssladd. Detta kommer att stoppa dig att sätta alltför mycket på varje krets. Fortsätt på samma sätt tills du har ljus hela julgranen.

förlängningssladdar

Du kan ha två eller flera förlängningssladdar. Dessa bör vara ansluten till en sammansmält grenuttag som då kommer att anslutas till ett eluttag. Detta gör det mycket lättare att växla alla lampor på och av tillsammans, och det ger en extra säkerhetsnivå.

Använda Lights

Du kan inte blanda LED och glödlampor på ett träd, men du kan blanda konstant och blinkande LED-lampor för att skapa en intressant effekt. Det bästa sättet att göra detta är att experimentera innan du placerar några ornament på trädet, så att du kan enkelt göra justeringar.

Säkringar

Var inte rädd för att ändra positionerna för lamporna när de är på trädet och upplysta Om du gör dem det första du lägger på julgranen sedan flytta dem är ganska lätt. Till skillnad från glödlampor behöver LED julbelysningen inte bli varm, vilket innebär att de kan placeras på fler ställen utan att oroa dig. Men det betyder inte att de bör lämnas på när du är ute. Stäng alltid av julbelysningen när du lämnar hemmet.

Liksom andra lampor, LED julbelysningen har säkringar på vardera sidan av kontakten. Du kommer att behöva bända bort omslagen till dessa. Säkringarna är ofta små bitar av tråd. Där tråden smälter, kommer strömmen att bli avskurna, så det finns ingen risk för brand genom överhettning i trådarna.