identifiera olika sorter av aska träd

Nästan 70 arter av aska träd är grupperade under Fraxinus släktet. Dessa träd odlas för prydnadsändamål och för deras virke. Några av dem producerar säsongens blommor som växer i små kluster tillsammans med en fjäder frukt kallas samara, “helikopter” eller “snurra”. Följande lista med funktioner som kan användas för att identifiera olika typer av aska träd.

Dess blad är utmärkande med en öppen spridning, väl synlig på den övre änden av trädet. Detta är den största av alla ask sorter. Barken är den största i Fraxinus familjen, med massiv omkrets, grå färg och överlappande åsar. Blasten ändras från mörkgrön under somrarna till ljust gul eller rödbrun under hösten.

Vit Ash Tree

Detta är en populär aska lämpar sig för både våta och torra förhållanden. Dessa träd är perenna fruktproducenter. Trädet utvecklar en karakteristisk pyramidform under de första åren, men mogna Lila aska har vanligen en oval form. De kan lätt identifieras på våren och hösten säsongen på grund av klarröda färgen på deras blad. Bladverket kan utveckla nyanser av lila eller rödbrunt, alltför.

Lila Ash Tree

Detta träd växer långsammare än de flesta andra aska. Dess bladverk uppvisar tråkiga och mörkare nyanser av gult i höst. Stjälkarna har en typisk sammetslen utseende. Den är uppkallad efter sina broschyrer som har en glänsande mörkgröna färg.

Grön Ash Tree

Cimarron aska är en av de få sorter som ser smal. Barken är mycket tunnare och grenarna har en tydlig, upprätt hållning. Detta är den vanligaste av aska träd som används i landskapsändamål. Den odlas för sin mörkgröna blad som har ett glansigt utseende och skugga ändras till intensivt rött eller orange under höstsäsongen.

Cimarron Ash Tree