hur man använder en murad såg

En murverk sågen är avsett att skära sten, tegel och betong. Det betyder att den har en kraftfull motor och blad, så det måste användas med stor försiktighet så att du inte skadar dig. Det är också viktigt att veta hur man använder en murverk såg säkert. Du måste vara medveten om det rätta sättet att hålla sågen att skära med det, och vad säkerhetsutrustning att bära.

Innan du tycker om att starta murverk såg, måste du kontrollera bränslet. De flesta typer av sågen som du använder hemma kommer att köras på en blandning av bensin och tvåtaktsolja. Läs manualen för att veta de proportioner som du behöver för att blanda dem, och följa de riktlinjer mycket noggrant.

Steg 1 – murverks Saw

Don all din säkerhet redskap. Skyddsglasögon, inte glas, eftersom det kommer att finnas små fragment av murverk flyga runt som kan skada dina ögon. En ansiktsmask skyddar halsen. Handskar kommer att hålla dig händer mycket säkrare, medan stål tå båtar kommer att bidra till att din hålla tårna om du råkar tappa sågen. Slutligen, eftersom murverk sågen är högt, kommer hörselskydd hjälpa din hörsel.

Steg 2 – Starta Saw

Så du vet var att klippa, måste du använda en krita låda eller krita linje på murverk för att ge dig en guide. Det gör att du kommer att sluta med ett rent snitt som är rak. Med murverk såg vilar på marken, vrid bladet ifrån dig. Klicka på omkopplaren på “On.” Efter detta, ta ratten för gasreglaget och flytta den till chokeläget.

Steg 3 – Skär

Om du såg har en primer, kan du trycka på den för att spruta in extra bränsle för att åstadkomma en snabbare start. Håll sågen på marken, håller i handtaget. Dra på sladden för att starta motorn. När det har börjat, stäng gasreglaget till “Kör”.

Steg 4 – Avsluta Cut

Håll sågen framför dig. Du måste hålla det tätt, men håll pekfingret på gasreglaget, trycka ned så murverk sågen på full effekt. Linje bladet med murverk, men inte trycka in den. I stället måste du låta det gå i på eget initiativ. Vad du verkligen behöver göra är att hålla sågen med full effekt och se till att den förblir rakt på linjen du har gjort. Att försöka vända eller vrida det kan sluta i ett blad som är skev och värdelös för dig. Det kan även leda till att bladet att bryta.

Gå framåt, låta bladet göra jobbet. Skär alltid bort från dig. Håll ett fast grepp om murverk sågen med båda händerna, höja den eller sänka den om det behövs tills du är klar snittet. Låt inte gå av avtryckaren tills sågen är hela vägen genom murverk.