hur man använder en kombination kvadrat

Steg 1 – Hur man Markera en styrelse för kapning

Steg 2 – Hur man Markera en linje parallell med kanten av styrelsen

Steg 3 – Hur för att kontrollera Square

Allmänt betraktas som en funktionell och oumbärligt verktyg för verkstaden, bör kombinationen torget vara närvarande i verktygslådan för de flesta hobbyister som har en kärlek till snickeri. Kombinationen torg är ett mångsidigt verktyg som används inte bara i snickeri, men i metallarbeten och stenhuggeri också. Kombinationen square är en enkel anordning med många användningsområden och kunde komma med olika huvuden. High-end modeller har en vinkelsökare, en center huvud och en gradskiva huvud. Men, kommer den grundläggande kombinationen fyrkant med vad som är känt som kvadrat huvudet eller vinkelhuvudet. Vinkelhuvudet skulle kunna användas för att mäta vinklar av 45 och 90 grader, för att kontrollera om det fyrkantiga och också fungera som en anordning för nivåreglering som vinkelhuvudet kommer med en ampull utjämning. Verktyget består av en styrde blad liknar en linjal som används för olika mätningar. Det har märkningar på både inches och millimeter att anpassa sig till någon måttenhet. Huvudena är utbytbara och används för att mäta vinklar, hitta mitten av cirklar och som en riktig markeringsanordningen. Följande instruktioner visar hur man använder en kombination kvadrat för kapning, märkning en parallell linje och för att kontrollera kvadrat.

Aptering är processen att skära en bräda vinkelrätt eller tvärs fiberriktningen och kunde helt enkelt att hänvisas till att skära en bräda i längder. Om bredden i styrelsen är 12 inches eller mindre sedan använda en kombination kvadrat för att markera styrelsen kommer att leda till en ren och rak modell. Placera bara kombinationen torget på bordet och dra en linje tvärs bladet med en vass penna som du skulle använda en linjal. Om styrelsen är mer än 12 inches i längd, följ dessa enkla steg

Samma procedur som för kapning en styrelse kan användas vid märkning en parallell linje. Kom ihåg att placera den fyrkantiga parallellt med materialet för att fungera som en guide.

Eftersom fyrkantiga huvudet används för att mäta vinklar av 45 och 90 grader och en ordentlig torg har 90 graders vinkel på varje sida, följ dessa steg för att kontrollera om kvadrat.