humus jord och lång sikt växtligheten

Humus jord är rik på växtnäring, som kväve, kalium och kol. Humusformer naturligt över många år, eller den kan framställas i en komposthög i en mycket kortare tidsram. Förutom talrika organiska föreningar, är humus också hög i bakteriell liv, som uppmuntrar växtligheten på många sätt. För långsiktig växtligheten, är humus det perfekta valet, eftersom det kommer att kräva mindre frekventa behandlingar för att upprätthålla nivån på fertilitet krävs för växter. För lång eller kort sikt plantering bör humus antingen vara den primära jorden, eller blandas med den befintliga jorden att öka fertiliteten.

Bakterier och olika typer av svampar är ansvariga för svarvning växtavfall och smuts i näringsämnen som kan resorberas av växterna. Andra bakterier agera för att påverka jorden för att anpassa marken för absorption av växternas rötter. Ytterligare andra former av bakterier och jordsvampar tjänar till att skydda plantorna och jorden genom att förhindra tillväxt av skadliga patogener, och ta bort befintliga. Bördig jord kräver många olika typer av mikroorganismer att förbli friska, och lägga humus eller kompost är den vanligaste metoden för att förbättra markens kvalitet organiskt.

Humus och mark Svampar

Det är viktigt att komma ihåg att humus består av döda ting, men det är mycket levande. Experter säger att en mycket tillförlitlig test av matjord fertilitet är att gräva ett hål 1 kubikfot i storlek, och räkna daggmaskar som finns i jorden du tar bort. Jord med 45-60 daggmaskar anses mycket bördig och jord med mindre än 30 ges i allmänhet behandlingar av ytterligare kompost före plantering. Och eftersom friska jord är mycket bra på att hålla sig frisk, mulljordar fungera bra för långsiktig plantering, även för träd eller buskar som kommer att förbli på plats på obestämd tid.

Humus är aktiv Jord

Humus gör några av de allra bästa matjord du kan hoppas att ha, speciellt om du använder humus som skapats av kompostering. För att hjälpa växterna växer stark tenderar humus att vara lättare än andra marktyper, vilket gör det lättare för rötter att tränga sig genom marken liksom att tillåta luft och fukt att tränga igenom jorden jämnt. Långsiktig växters tillväxt kräver en livskraftig och aktiv jord, annars marken kommer snabbt uttömda, och växterna kommer att vackla eller misslyckas helt.

Optimal matjord för växternas tillväxt

Andra jordarter nytta med humus blandas in dem. Sandiga jordar är ofta bristfällig i näringsämnen och fukt, till exempel. Tillsats av humus ökar de tillgängliga näringsämnen, och lägger till en viss mängd av densiteten till sanden så att den är i stånd att hålla kvar mer fukt. Lera, medan det är rikt på oorganiska föreningar och mineraler, är ofta saknas i kol, kväve och kalium. Blandning lera med kompost ingjuter dessa saknade näringsämnen och har den extra fördelen att lossa jorddensitet så att rötterna kan växa starkare. För alla plantering, kort och långsiktiga projekt lika, lägga humus i matjorden är ett bra sätt att bidra till att garantera stark växtlighet.

Behandling av andra jordar med Humus