felsökning en centraldammsugare

Det kan vara försvårande när centraldammsugare beslutar att inte fungera korrekt. Mycket mer försvårande tänker om kostnaden för att ringa i en reparation person att lösa ett problem som bara kan vara så enkelt som en träsko. Här är några felsökningstips för att hålla din vakuum ur en verkstad

Steg 1 -Canister och filter

En fullständig kapsel kan vara den skyldige. Den kommer att behöva tömmas innan prestanda kan förbättras. Ibland kapseln kanske inte korrekt installerad. Detta kan bero på knäppte eller skadade spärrarna.

Kontrollera också för ett smutsigt filter eftersom det kan också minska kraften i ett vakuumsystem. Ett skadat filterpåse kommer att behöva bytas ut.

Steg 2 – Kontrollera slang

En täppa i slangen, slangen eller avgassystemet kommer att behöva unclogged. Anslut slangen av den centrala vakuum direkt till kapseln. Dålig sugorgan slangen är igensatt, bra sugorgan en täppa i rörsystemet.

När enheten är påslagen vid kapseln infoga en engångs rengöringsduk till ett inlopp. Om duken inte göra det till behållaren så har du en fullständig obstruktion eller täppa i slangen. Om engångs torka gör det till kapseln men rippade eller skadas så har du delvis täppa i slangen. Om engångs torka gör det oskadda då finns det ingen täppa i slangen.

Steg 3 – Kontrollera luftläckage

Luftläckage är ofta en källa till lägre sugeffekt. Luftläckage orsakas ofta av

Om en massa luft som kommer ut ur motorn, kan man lossa slangsystemet från strömförsörjningsenheten och blockera intaget av kraftenheten. Slå på strömkällan medan blockering. Om motoravgas har fortfarande en hel del luft kommer ut du kommer att behöva leta efter läckor som kommer från kraftenheten. Om det finns mycket lite luft kommer ut måste du återansluta kraftenheten och slangsystem och se till att alla inlopp ventiler är stängda för att täta enheten.

När enheten är påslagen, lyssna noga för väsande ljud som du spåra slangen till varje inlopp. Väsande ljud innebär en luftläckage. Om inget ljud hörs se till att kolla in alla de exponerade rör och insugningsventilerna. Ibland väsande är alltför dämpat eller läckage är för stor för att skapa ett ljud. Om allt är bra så kan du ha en dålig rörsystem som behöver bytas ut.