är din grill gasolflaska som helt fylld?

En propan grill uppsättning förlitar sig på en propantank för att leverera bränsle in i brännaren, i motsats till en kol grill som använder träkol briketter som bränsle. Den bensintank är förmodligen den svåraste delen av propan grill att hantera och använda framgångsrikt. Propan är en mycket brandfarlig gas och måste behandlas med respekt när de hanteras och fylls. Påfyllning av gasolflaskan är ett jobb för en professionell, men det finns knep och tips som ska läras in för att fastställa om det propan grill tanken är korrekt återfyllas, och även osäker att tanken inte är för fullt, vilket kan vara en seriöst problem.

Påfyllning en ny tank från en propan grill kan vara problematiskt, det finns en erkänd “första gången fyllning” teknik som måste användas för att den tanken för att fyllas ordentligt.

Fylla på en gasolflaska

För att fylla tanken helt, luft inuti tanken, som ibland kan vara så mycket som 100 psi, skall utvisas. Detta måste göras genom spolning tanken, med hjälp av propan ånga, inte vätska. Bensinstationen ska ha en cylinder som ansluter till din propan tank via en slang. Den professionella bör använda ånga dras från stationens cylindern att rensa tanken.

överfyllning

Under rensning, bör tanken inte fyllas med gas, endast ånga. Vissa stationer kan lösa detta problem genom att använda en vakuumreningsmetod, som använder en pump eller gaskompressor för att tvinga luft ut ur cylindern.

Efter denna spolning har gjorts, är behållaren färdig att fyllas fullständigt. Omgivningstemperaturer påverkar inte bensintank fyllning, och de flesta nya behållare är utrustade med automatisk cylindern blir för full.

Överfyllning av tanken är en allvarlig risk. En överfull propan tank kan explodera och orsaka skador och till och med skada. Risken för överfyllning kompliceras av det faktum att vätskan i tanken kommer att expandera i varmare väder som trycket i tanken ökar. Om tanken är för full, har detta ingen plats att gå. Liksom exploderande, kan tanken också orsaka säkerhetsventilen att öppna och spilla propan på marken. Detta är inte bara ett slöseri med pengar, men också en safey fara.

På grund av riskerna med överfyllning en propan grill bensintank, det finns ett antal enheter som utformats speciellt för att förhindra detta. Till exempel Överfyllnads Protection Device-en flottör i tanken som automatiskt förhindrar fyllning när gasen är vid 80 procent kapacitet, lämnar tillräckligt för vätskan att expandera.

Noga med att se till att propan grill tanken är full, men inte överfyllda, garanterar en lång livslängd för cylindern, och även bevarar säkerheten för kocken och hans vänner.