slagborrmaskin vs hammarborr

borr Operation

Impact och borrhammare borra genom hårda ämnen såsom betong och kakel med hjälp av en roterande hamrande verkan. Huvud chuck roterar medan en annan mekanism orsakar en hamrande verkan mot chucken. I tunga borrhammaren eller hammarborr, är denna sekundära mekanismen en kolv, medan i den lätta slagborrmaskin, skapar en excentrisk fläns och fjäderpaketet slag åtgärder. Denna hamrande verkan bryter upp materialet som borras, medan rotationen av bit bringar bit s räfflor för att avlägsna det pulvriserade materialet. De flesta nyare slagborrmaskiner och borrhammare har växlar som ökar eller minskar hastigheten och vridmomentet och även vända slag verkan på och av.

Impact Drill

Driften av en hammarborr, även känd som en borrhammare, är ganska enkel. En roterande motor roterar borrchucken medan en fjäder och flänsaggregatet bringar hamrande verkan. När verktyget roterar, drar flänsen borrens chuck tillbaka mot handtaget. Vid en specifik punkt, frigör flänsen chucken, och en fjäder bringar chucken för att röra sig framåt och hammaren mot materialet som borras. Är mindre och lättare, kan slagborrmaskiner användas under längre tidsperioder och vid vinklar och höjder. Slagborrmaskiner används mestadels på kakel eller sandsten eftersom dessa material är relativt mjuka. Impact borr är standard, släta axel bitar, med härdade hårdmetallskär.

Hammer Drill

Borrhammare, eller borrhammare, är större kusin till slagborrmaskiner. Av detta skäl de används av entreprenörer för att borra hål i grundfundament och sandsten. Borrhammare väljs också när hastigheten är av avgörande betydelse på grund av deras ökade makt. På grund av den ökade vikten, är det rekommenderat att bara använda borrhammare när arbetet är i midjehöjd eller nedan för att minska risken för personskador eller skador på verktygen. Borrhammare uppnå sitt hamrande verkan från en kolv i stället för en fläns och fjäderenheten. På grund av den ökade krockkrafterna, borrhammare, eller borrhammare, kräver speciella borrkronor, med särskilda spärrflänsar. En extra funktion för de flesta borrhammare är kopplingen som frikopplar motorn när bit fastnar i arbetet. Detta förhindrar borren från att åtdragna ur operatörens händer när biten har fastnat, som håller både operatör och verktyg från att skadas eller skadas.