invändig målning 7 – skärning i

När du målar med en rulle, kan du inte få rätt upp till kanten var väggarna möter taket eller väggarna korsar varandra. Fylla i detta område kallas “Skära i.” Använd den här metoden för att måla intill gjutning, trim och golvlister samt. Dessa är områden rullar eller sprutor kan inte prydligt nå. Med en 2 ½-tums borste, måla alla dessa kanter innan du gör de stora ytorna,. Du kan också använda en färg kant. Denna svamp-typ borste har en liten uppsättning hjul på den sida som gör det möjligt att göra en nära, även klippa. En färg kant eller linjal kan användas bredvid trimma eller Baseboard att vara säker på att ingen färg får på trä. Skär in runt alla lämpliga områden innan måla stora ytor,. Vår målning konsult Ed Kimble inrikes House Painting Blog säger: “Med matta färger, du kan faktiskt rulla väggen först, och du kommer att se ett mycket litet område kvar som behöver skäras, ca ½ tum. Det fungerar bra. Men med satin eller halvblank (glänsande) färg, visar stöpplingen av rullen verkligen upp, så det faktiskt är lämpligt att skära i första, eftersom rullen och pensel har en annan signatur, och du inte vill att penseldrag till show. Du antingen måste arbeta mycket snabbt, medan borst arbete fortfarande är våt, eller låt den torka sedan använda rullen. Halvblank färg tar lång tid att torka. Det blir klibbig ganska snabbt, dock, och kommer att “pull” när du går över den med en rulle, så gör en vägg i taget och vara snabb, eller klippa och vänta “,. Med skär i gjort, kan du flytta vidare till de stora ytorna.